SUA: Circa 2.000 de email-uri ale lui HILLARY CLINTON din perioada sa ca SECRETAR DE STAT au fost facute publice

Circa 2.000 de e-mailuri trimise sau primite de HILLARY CLINTON in 2009, pe cand detinea functia de SECRETAR DE STAT american, au fost publicate marti pe Internet de catre Departamentul de Stat al SUA, al doilea lot publicat in baza unui ordin judecatoresc, relateaza miercuri AFP.

Cele 1.925 de mesaje, din care au fost eliminate orice informatii sensibile sau confidentiale, dateaza din perioada martie-decembrie 2009, primele luni in care Hillary Clinton s-a aflat la conducerea diplomatiei americane in cadrul administratiei Obama, si vor fi examinate riguros de adversarii candidatului democrat la Casa Alba, in cautarea unor mesaje incriminatoare sau jenante.

E-malurile lui Hillary Clinton se afla in centrul unei controverse politice dupa ce aceasta a recunoscut, in luna martie, ca a utilizat exclusiv un cont de e-mail privat pentru probleme guvernamentale in perioada in care a detinut functia de secretar de stat al SUA (2009-2013).

CITESTE SI: VIDEO HILLARY CLINTON si-a anuntat, oficial, CANDIDATURA la prezidentialele din SUA 

Un judecator a ordonat in luna mai Departamentului de Stat sa inceapa imediat publicarea acestor e-mailuri, treptat si nu intr-o singura transa, asa cum prevazuse acesta pentru ianuarie 2016. Hillary Clinton ceruse si ea fostei sale administratii sa actioneze cat mai rapid posibil.

Din aceasta cantitate uriasa de mesaje, sute privesc situatia din Libia in 2011 si 2012, si mai ales atacul armat din 11 septembrie 2012 asupra consulatului american de la Benghazi, in care si-au pierdut viata ambasadorul Christopher Stevens si trei agenti americani.

*sursa foto: msnbc.com