SUA: Departamentul de Stat și Coca-Cola vor să utilizeze tehnologia Blockchain pentru combaterea muncii la negru

Coca-Cola colaborează cu Departamentul de Stat american și alte trei companii pentru a lansa un proiect care utilizează tehnologia Blockchain pentru a crea un registru sigur pentru muncitorii din întreaga lume, informează Reuters.

Potrivit Organizației Internaționale a Muncii, aproape 25 de milioane de persoane, la nivel global, lucrează în condiții de muncă forțată. Dintre acestea un procent de 47% trăiește în regiunea Asia-Pacific.

Companiile de băuturi s-au confruntat cu presiuni din partea autorităților pentru a reglementa și a aborda problema muncii forțate în țările de unde importă trestia de zahăr necesară produselor finite pe care acestea le comercializează.

Anul trecut, KnowTheChain a lansat un studiu care a arătat că majoritatea companiilor de produse alimentare și băuturi nu reușesc să abordeze, în mod adecvat, problema muncii forțate.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Noul proiect va utiliza tehnologia Blockchain și capabilitățile digitale notariale pentru a crea un registru securizat pentru lucrători și contractele acestora.

Brent Wilton, șeful departamentului de drepturi la locul de muncă al companiei Coca-Cola, a declarat: “Suntem parteneri în cadrul acestui proiect pentru a spori în continuare transparența și eficiența procesului de verificare legat de politicile de muncă din cadrul lanțului nostru de aprovizionare”.

Secretarul adjunct al Departamentului de Stat și-a exprimat optimismul față de proiect, afirmând că, în timp ce Blockchain-ul nu poate determina companiile să respecte contractele și să implementeze practici etice de muncă, poate crea un lanț de dovezi care să încurajeze conformitatea.

Departamentul de Stat a spus că acesta este primul său proiect major privind drepturile de muncă care utilizează tehnologia de tip Blockchain. Agenția guvernamentală consideră Blockchain ca un instrument util în dezvoltarea socială. Compania de tehnologie americană Bitfury Group va construi platforma blockchain pentru proiect, în timp ce Emercoin va furniza și servicii de tip blockchain.