SUA, despre viitorul presedinte al Romaniei

Viitorul PRESEDINTE al Romaniei trebuie sa aiba un angajament ferm fata de parteneriatul strategic cu SUA, fata de NATO si UE, a declarat insarcinatul cu afaceri al SUA a.i. la Bucuresti, DUANE BUTCHER. 

“E foarte important ca acesta (PRESEDINTELE Romaniei) sa aiba un angajament ferm fata de parteneriatul strategic, de statutul de membru in NATO si UE, de un parcurs pro-Occident si sunt increzator ca o astfel de persoana va castiga”, a declarat DUANE BUTCHER, intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul.

Citeste si: TRAIAN BASESCU A PREZENTAT PRINCIPALELE PRIORITATI PE CARE LE VA SUSTINE ROMANIA LA VARSOVIA SI LA SUMMIT-UL NATO

Oficialul american a mai spus ca Romania este o tara puternica si bine aparata.

“M-am gandit mult la securitatea Romaniei acum, cand ma apropii de plecare si fac vizite de ramas bun. Sunt atat de increzator in situatia a acestei tari. Sunteti aproape independenti energetic, iar acum cautam modalitati prin care Romania poate ajuta restul Europei sa-si creasca securitatea energetica.

Cred ca aceasta tara este extrem de bine echipata pentru a rezista influentelor straine si a-si croi propriul drum ca membru al UE si NATO. Coruptia este un punct slab, dar ea aproape a fost transformata intr-un succes, prin succesele pe care le-am vazut.”, a spus BUTCHER, potrivit realitatea.net.

Citeste si: BASESCU L-A DECORAT PE TRIMISUL SUA, DUANE BUTCHER

“Nu este un secret ca suntem ingrijorati de actiunile Rusiei in Crimeea si in Ucraina si am fi cu siguranta ingrijorati sa vedem astfel de actiuni, fara precedent si dezamagitoare, intamplandu-se in Romania. Insa, asa cum am spus, aceasta tara este foarte bine aparata impotriva oricarei astfel de situatii”, a mai spus oficialul american.

Sursa foto: realitatea.net