SUA: DJOHAR TSARNAEV a fost CONDAMNAT la MOARTE pentru ATACURILE din BOSTON din 2013

Djohar Tsarnaev a fost condamnat la moarte pentru implicare in atentatul comis la maratonul din Boston, in 2013. Cei 12 jurati au trebuit sa decida intre pedeapsa cu moartea si inchisoarea pe viata pentru Djohar Tsarnaev. Juriul a deliberat timp de 14 ore.
Avocatii lui Tsarnaev au sustinut ca, la momentul comiterii atacului, Djohar, la acea vreme in varsta de 19 ani, il privea cu admiratie pe fratele sau mai mare, Tamerlan, in varsta de 26 de ani, si ca a fost puternic influentat de el. 

Fratele lui Djohar, Tamerlan Tsarnaev, a fost ucis in timpul confruntarii cu politia la 18 aprilie 2013, la doar cateva ore dupa ce autoritatile au prezentat fotografiile lor. Djohar a fost arestat la 19 aprilie, grav ranit, ascuns in suburbiile Bostonului. 

 
CITESTE SI: SUA: Djohar Tsarnaev a pledat vinovat in cazul atentatului comis la maratonul din Boston

Trei persoane au fost ucise, inclusiv un copil de 8 ani, si alte 264 au fost ranite. 17 persoane au suferit amputatii in momentul exploziei celor doua bombe puse de fratii de origine cecena, aproape de linia de sosire a maratonului din Boston in 15 aprilie 2013.

Dublul atac le-a amintit americanilor de atentatele de la 11 septembrie. Este asteptat ca procesul sa dureze cel putin trei luni in care va starni amintiri inca dureroase.

CITESTE SIPROCES ATENTATE BOSTON: JURATII au accesul INTERZIS la TV, PRESA si INTERNET

 Unele victime, cum ar fi Liz Norden, ai carei doi fii s-au ales cu picioarele amputate si-au promis sa nu lipseasca o zi de la proces pentru a incerca sa inteleaga de ce tanarul un musulman de origine cecena, a facut acest gest, scrie AFP.

Sursa foto Mondo News