SUA: DONALD TRUMP a anunta ce planuri are in legatura cu STATUL ISLAMIC

Presedintele ales al Statelor Unite, DONALD TRUMP, a prezentat marti politica sa militara care prevede evitarea interventiei in conflictele din strainatate si se va concentra pe infrangerea militantilor din STATUL ISLAMIC, informeaza News.ro citand presa de peste ocean.

In cea mai recenta oprire in turneul sau prin care le multumeste alegatorilor din statele considerate cruciale pentru victoria in alegerile din 8 noiembrie, DONALD TRUMP l-a prezentat sustinatorilor sai pe generalul James “Mad Dog” Mattis, alegerea sa pentru conducerea Pentagonului.

DONALD TRUMP l-a descris pe Mattis ca persoana potrivita pentru conducerea Pentagonului si a cerut Congresului sa aprobe o exceptie care sa ii permita sa ocupe o pozitie civila. In baza legii americane, un lider militar trebuie sa se fi retras din serviciul activ de cel putin sapte ani inainte de a putea deveni sef al Pentagonului.

“Ne vom opri din cursa pentru a darama regimuri straine, despre care nu stim nimic, in legatura cu care nu ar trebui sa ne implicam”, a spus Trump. “In schimb, trebuie sa ne concentram pe infrangerea terorismului si pe distrugerea STATULUI ISLAMIC si asta vom face”, a adaugat el. La Fayetteville, el a promis reconstructia armatei SUA, care, din punctul sau de vedere, a fost raspandita in prea multe locuri. In loc sa investeasca in razboaie, el a anuntat ca vrea sa cheltuiasca banii pentru infrastructura invechita din tara.

Cu toate acestea, Trump vrea o crestere a cheltuielilor militare. Pentru a o putea acoperi, el a promis ca va cere Congresului sa elimine plafoanele existente, impuse in cadrul legislatiei “de sechestrare”, prin care au fost reduse toate cheltuielile bugetare. “Nu vrem sa avem o armata secatuita pentru ca suntem imprastiati peste tot, luptand in zone in care nu ar trebui sa luptam. Nu va mai fi secatuita”, a spus el.

Potrivit lui Trump, orice natiune care impartaseste aceste obiective va fi considerata un partener al SUA. “Nu uitam. Vrem sa consolidam prietenii vechi si sa cautam prietenii noi”, a dat el asigurari, insistand, insa, ca politica “interventiei si haosului” trebuie sa se incheie. Desi fortele armate americane sunt desfasurate in toate colturile lumii, trupele SUA sunt implicate in prezent in lupte numai in Orientul Mijlociu, mai exact in Irak si Siria. “Ne vom consolida armata, nu ca act de agresiune, ci ca actiune de prevenire. Pe scurt, cautam pace prin putere”, si-a explicat el planurile.

Sursa foto: washington post