SUA: În Arizona cetățenii își vor putea plăti taxele și facturile cu ajutorul crypto monedelor

Comitetul Camerei Reprezentanților din Arizona a aprobat proiectul SB1091, un proiect de lege privind impozitele care permite rezidenților statului să își plătească facturile fiscale cu crypto monede.

Acceptul proiectului legislativ de către comitet reprezintă primul dintre cei trei pași pe care trebuie să-i parcugă, conform legilor statului Arizona, fiecare proiect pentru a deveni lege. Sprijinul pentru proiectul de lege de către legislatorii republicani ridică probabilitatea trecerii în fața Parlamentului, care este condus de o majoritate republicană.

Proiectul de lege a trecut Senatul de stat din Arizona pe data de 8 februarie. În timp ce proiectul de lege permite cetățenilor din Arizona să plătească impozitele de stat cu crypto monede. Totuși, în proiect se precizează că guvernul statal trebuie să transforme crypto monedele în dolari SUA în maximum 24 de ore de la efectuarea plăților.

Citește și: CUM FUNCȚIONEAZĂ BITCOIN? IATĂ O EXPLICAȚIE RAPIDĂ, PE ÎNȚELESUL TUTUROR!

Unul dintre susținătorii proiectului de lege, republicanul Jeff Weninger, a precizat comoditatea și oportunitatea de a atrage noi afaceri în Arizona:

“… Arizona va fi locul care va fi pentru (Blockchain) și tehnologia monetară digitală în viitor. Ușurința utilizării acestora, plățile putând fi realizate la miezul nopții, de acasă, în timp ce vă uitați la televizor. Cred că în câțiva ani întrebările legate de acest subiect vor dispărea. “

În cazul în care proiectul de lege va parcurge toți pașii legislației statale, Arizona va fi primul stat american care acceptă crypto monede în schimbul sumelor datorate către guvernul de statal, deși alte state din SUA au introdus facturi similare. Atât Georgia, cât și Illinois au în vedere o legislație care să accepte crypto monede pentru taxe și taxe de licență.

De asemenea, statul Wyoming lucrează la legislația privind crypto monedelor, introducând un nou proiect de lege care ar scuti acest tipmde monedă virtuală de impozitul pe proprietate de stat și de reglementările privind valorile mobiliare.