SUA. Încă un caz ”George Floyd” a fost făcut public! Video

După mediatizatul caz al lui George Floyd, în Statele Unite au început să apară noi exemple ale unor oameni de culoare care au decedat în urma unor intervenții brutale ale polițiștilor.

Imagini noi cu un caz asemănător, petrecut anul trecut în Oklahoma, au fost date publicității în ultimele 24 de ore. La fel ca și în cazul lui George Floyd, bărbatul arestat în luna mai a anului 2019, Derrick Scott, le spunea polițiștilor că nu poate să respire și că are nevoie de medicamente.

În imagini se vede cum unul dintre polițiști este o femeie, care amenință că își folosește arma cu electroșocuri în timp ce îl imobilizează pe bărbat cu genunchii. În acest nou caz, oamenii legii au descoperit asupra suspectului o armă, iar la scurt timp după intervenția polițiștilor suspectul a leșinat. El a fost dus la spital, dar a decedat.

Autopsia a stabilit că modul de a acționa al poliției nu a provocat direct decesul, dar printre cauze au enumerat agresiunea fizică, folosirea recentă de metamfetamină, astmul, emfizemul și bolile de inimă.

Polițiștii implicați în incidentul de anul trecut din Oklahoma au fost absolviți de orice vină, dar familia lui Derrick Scott cere să se facă dreptate.

Sursa video: youtube