SUA, ingrijorate cu privire la posibilele incursiuni ale Rusiei in estul Ucrainei. Un al doilea CONVOI UMANITAR, trimis curand

Statele Unite si-au exprimat miercuri ingrijorarea in legatura cu aparente incursiuni ale unitatilor militare RUSE pe teritoriul UCRAINEAN, apreciind ca acestea ilustreaza lansarea unei contraofensive orchestrate de Moscova in estul Ucrainei. In acelasi timp, Rusia anunta ca va trimite cat de curand un al doilea CONVOI UMANITAR in tara vecina.

Rebelii PRORUSI din Ucraina au recucerit teritorii in estul tarii in ultimele zile, in contextul in care Kievul acuza Moscova ca trimite TANCURI si MILITARI in sud-estul Ucrainei.

Citeste si: ONU: NUMARUL MORTILOR IN CONFRUNTARILE DIN ESTUL UCRAINEI S-A DUBLAT INTR-O LUNA

“Aceste incursiuni arata ca o contraofensiva dirijata de Rusia este probabil in curs la Donetk si Lugank”, a declarat Jen Psaki, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american.

“Bineinteles, acesta este un important subiect de ingrijorare pentru noi”, a adaugat Psaki.

Ea a afirmat ca Washingtonul a “observat reticenta Guvernului rus de a spune adevarul, in timp ce MILITARII sai se afla la distanta de 30 de mile (48 de kilometri ) de frontierele Rusiei, pe teritoriul ucrainean”.

Potrivit Kievului, TRUPE RUSE care au intrat in Ucraina au instalat un “cartier general” in regiunea separatista Donetk.

Citeste si: UCRAINA: 12 SOLDATI AU FOST UCISI IN CONFRUNTARILE CU SEPARATISTII DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Totodata, un al doilea CONVOI UMANITAR rus va fi trimis in Ucraina “foarte curand”, a anuntat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov. Acesta a adaugat ca Moscova era pregatita sa trimita convoiul joi, dar asteapta decizia Kievului si a Comitetului International al Crucii Rosii (CICR), relateaza Itar-Tass.

Sursa foto: romaniatv.net