SUA le solicita liderilor moldoveni sa formeze RAPID un NOU GUVERN

SUA le solicita liderilor Republicii Moldova sa formeze RAPID un NOU GUVERN, care sa serveasca poporul moldovean, in urma alegerilor legislative desfasurate la 30 noiembrie, se arata intr-un comunicat al Departamentului de Stat.

Statele Unite felicita poporul moldovean pentru alegerile parlamentare, un nou reper in dezvoltarea sa democratica. Biroul pentru Institutii Democratice si Drepturile Omului (BIDDO) al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa a apreciat ca desfasurarea tehnica a scrutinului a fost conforma cu standardele si normele internationale, precizeaza comunicatul Departamentului de Stat.

Impartasim preocuparea BIDDO fata de decizia Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova de a exclude un partid din cursa electorala cu numai cateva zile inainte de alegeri, continua comunicatul.

Citeste si: UE asteapta formarea RAPIDA a unui GUVERN in Republica Moldova

Statele Unite le solicita liderilor Republicii Moldova sa actioneze RAPID pentru a forma un NOU GUVERN care sa serveasca interesele poporului moldovean luptand impotriva coruptiei, promovand reformele care aduc beneficiile integrarii europene si gasind o solutie comprehensiva si pasnica pentru Transnistria, adauga Departamentul de Stat.

Viitorul apartine poporului moldovean si asteptam cu nerabdare sa cooperam cu noul Guvern, conchide comunicatul, potrivit Mediafax.

Partidele proeuropene au castigat scrutinul parlamentar din Republica Moldova, conform rezultatelor anuntate de Comisia Electorala Centrala (CEC) dupa numararea a 98 la suta din voturi.

Citeste si: ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA: PARTIDUL COMUNISTILOR va contesta REZULTATELE

Potrivit CEC, pe primul loc se mentine Partidul Socialist (PSM), cu 20,95 la suta din voturi. Partidul Liberal-Democrat a obtinut 19,75 la suta din voturi, Partidul Comunistilor (PCRM) – 17,83 la suta, iar Partidul Democrat (PDM) – 15,94 la suta. Partidul Liberal (PLM) a obtinut 9,45 la suta din voturi.

Sursa foto: paginadepolitica.ro