SUA ofera o RECOMPENSA URIASA celor care ofera informatii privind FINANTAREA ISIS

Departamentul de Stat al SUA a anuntat marti o RECOMPENSA in valoare de 5 milioane de dolari pentru orice INFORMATII care ar putea PERTURBA FINANTAREA gruparii jihadiste STATUL ISLAMIC cu ajutorul PETROLULUI si al TRAFICULUI DE ANTICHITATI, informeaza postul de televiziune NBC News, citat de Agerpres.

Numai in luna iulie, Statul Islamic obtinuse intre 8 milioane si 10 milioane de dolari intr-o singura luna din CONTRABANDA CU PETROL SI GAZE in Siria si Irak, de trei ori mai mult decat se estimase anterior, dupa cum relatase la vremea respectiva NBC.

Aceste fonduri au fost utilizate de catre jihadisti pentru plata salariilor lunare ale combatantilor gruparii, permitandu-le sa trimita bani si acasa, familiilor lor.

CITESTE SI: RAZBOI CIVIL SIRIA. KERRY: SUA SI RUSIA AU CONVENIT ASUPRA UNOR ”PRINCIPII FUNDAMENTALE”

Aceasta sursa de venituri a Statului Islamic este doar varful operatiunilor sale de finantare, care se bazeaza pe EXTORCARI, JAFURI si RASCUMPARARI.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, este pentru prima oara cand secretarul de stat american autorizeaza o astfel de recompensa pentru a stopa traficul cu petrol si antichitati derulat de o organizatie terorista.

Sursa foto: Telegraph