SUA: Pentagonul isi va mari de 4 ori BUGETUL PENTRU EUROPA in fata amenintarii RUSIEI

Pentagonul prevede cresterea de patru ori, pana la 3,4 miliarde de dolari, a bugetului sau de cheltuieli pentru Europa in fata ‘agresiunii ruse’ in 2017, a anuntat marti ministrul american al apararii, Ashton Carter, citat de Reuters si AFP.

In cadrul unei interventii la ‘Economic Club of Washington’, Carter a mentionat ca Pentagonul va incerca sa obtina pentru anul viitor un buget de 582,7 miliarde de dolari, care sa acopere prioritatile politicii SUA in domeniul apararii in noul context strategic de securitate marcat de actiunile Rusiei si ascensiunea gruparii Statul Islamic.

Ashton Carter a precizat ca cererea de finantare a Pentagonului va fi in acord cu acordul convenit in Congresul SUA cu privire la buget, dar cheltuielile vor fi concentrate pe cinci provocari cu care se confrunta fortele armate americane: Rusia, China, Coreea de Nord, Iran si gruparea Statul Islamic.

CITESTE SI: New York Times: SUA va fortifica ESTUL EUROPEI pentru a descuraja RUSIA

El a precizat ca in 2017 are in vedere o majorare cu 50% — pana la 7,5 miliarde de dolari — a bugetului pentru finantarea luptei contra gruparii jihadiste Statul Islamic (SI).

‘Mediul de securitate actual este dramatic diferit de cel pe care l-am cunoscut in ultimii 25 de ani si el necesita noi mijloace de gandire si noi cai de actiune’, a subliniat seful Pentagonului.

Sursa foto: Reuters