SUA. Petrecerile COVID au băgat spaima în autoritățile americane

Autoritățile americane au intrat în alertă maximă după ce în statul Washington au început să se organizeze din ce în ce mai multe petreceri denumite ”Vino cu propriul tău coronavirus”.

Petrecerile sunt organizate de persoane sănătoase care își doresc să se infecteze cu noul coronavirus sperând că vor grăbi procesul de imunizare, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

Autoritățile medicale au atras deja atenția referitor la iresponsabilitatea unui asemenea comportament care nu face altceva decât să pericliteze sănătatea publică fără a avea un efect pozitiv.

Numai în ziua de marți au fost testate pozitiv un număr de 94 de persoane care au participat la acest gen de petreceri. „Nu știm când au loc aceste evenimente. Auzim de ele doar după ce primim informații despre noi cazuri confirmate. Îi întrebăm cu privire la persoanele cu care au luat contact și ne răspund că au fost la o petrecere COVID. Este inacceptabil. Este iresponsabil”, a declarat directoarea departamentului pentru sănătate din comitatul Walla-Walla din statul Washington.

Aceste petreceri au apărut dintr-o practică mai veche a părinților care organizau astfel de petreceri pentru copiii lor pentru ca ei să se infecteze cu varicelă și să se imunizeze, apoi, împotriva ei.

Washington este unul dintre statele americane lovite puternic de pandemia de coronavirus, a înregistrat 15.185 de cazuri și 834 de decese.

Sursa foto: the guardian