SUA: Platformele de tranzactionare ale crypto monedelor trebuie sa fie inregistrate la SEC

Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) solicită ca platformele de tranzacționare a activelor digitale care îndeplinesc funcția unei garanții trebuie să se înregistreze la agenție ca un exchange.

Schimburile de crypto monede vor avea, ulterior, aceleași reguli ca schimburile de valută tradițională. Din acest motiv, acestea trebuie să se înregistreze la SEC “ca un schimb național de valori mobiliare sau să fie scutiți de înregistrare”.

În document, SEC avertizează că multe platforme de tranzacționare online care se autointitulează ca exchange-uri sunt în prezent nereglementate, deși pot da impresia că respectă standardele de reglementare.

“Personalul SEC își exprimă îngrijorarea că multe platforme de tranzacționare online se prezintă investitorilor drept piețe înregistrate la SEC și reglementate în ciuda faptului că nu este așa”, anunță SEC.

Documentul SEC adăugă că unele dintre aceste platforme de tranzacționare ilegale își stabilesc propriile reguli și standarde atunci când selectează active digitale care nu sunt aprobate de SEC.

SEC a adăugat că entitățile care intenționează să funcționeze ca un sistem alternativ de tranzacționare (ATS) sunt, de asemenea, supuse cerințelor de reglementare. Schimburile de acest tip ar trebui să se înregistreze la SEC ca broker-dealer și să devină membru al unei organizații de autoreglementare (SRO).

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

“Înregistrarea în calitate de broker-dealer subordonează ATS la o serie de cerințe de reglementare, cum ar fi cerința de a avea politici și proceduri rezonabile pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare a informațiilor materiale, non-publice, a cărților și înregistrărilor și a regulilor de responsabilitate financiară, după caz, cerințele privind salvgardarea și custodia fondurilor și valorilor mobiliare ale clienților “, mai anunță SEC.

Potrivit declarației, SEC ia aceste măsuri de reglementare “pentru a proteja investitorii și pentru a preveni practicile comerciale frauduloase și manipulative”. Agenția este, de asemenea, deschisă asistenței platformelor de tranzacționare care implementează noi tehnologii pentru a se conforma legilor federale ale valorilor mobiliare.

În februarie 2018, în cadrul audierii comune de la Senat a Comisiei SEC și comisiilor pentru comerțul cu mărfuri și futures (CFTC), președintele SEC, Jay Clayton, a promis reglementări inteligente și practice pentru schimburile și investitorii care se ocupă de Bitcoin și Ethereum, în timp ce ofertele inițiale de crypto monede să aibă reglementări mai stricte.