SUA: Prima executie dupa ce Curtea Suprema a confirmat legalitatea pedepsei capitale

Autoritatile din statul Missouri au EXECUTAT, marti seara, un barbat CONDAMNAT la MOARTE, aceasta fiind prima executie dupa ce Curtea Suprema a SUA a confirmat, la finalul lunii iunie, constitutionalitatea metodei INJECTIEI LETALE si implicit a pedepsei capitale, transmit Reuters si AFP.

DAVID ZINK a fost declarat decedat marti la ora locala 19:41 (miercuri la 00:41 GMT), in urma unei INJECTII LETALE administrate la penitenciarul Bonne Terre, a anuntat purtatorul de cuvant al autoritatilor penitenciare din Missouri, Mike O’Connell.

DAVID ZINK fusese CONDAMNAT la MOARTE pentru viol si asasinat contra unei tinere de 19 ani, Amanda Morton, pe care o rapise dupa un accident rutier pe 12 iulie 2001. Politia a gasit cadavrul tinerei intr-un cimitir. Ea fusese strangulata, avand gatul fracturat si coloana vertebrala sectionata cu un cutit.

CITESTE SI: THAILANDA introduce PEDEAPSA cu MOARTEA pentru FAPTE de CORUPTIE 

Aceasta este prima executie de pe teritoriul SUA dupa ce CURTEA SUPREMA federala a dat unda verde unei metode de executie controversate, confirmand de facto caracterul constitutional al pedepsei capitale.

Pe 29 iunie, CURTEA SUPREMA a Statelor Unite a decis ca midazolam, un anxiolitic folosit pentru pierderea constientei condamnatilor inaintea aplicarii INJECTIEI LETALE in statul Oklahoma, nu incalca prevederile constitutionale cu privire la interzicerea pedepselor crude sau neobisnuite.

O alta executie este prevazuta pentru joi, in statul Texas. DAVID ZINK este al 18-lea detinut executat in acest an in SUA, potrivit Centrului de informatii american privind pedeapsa capitala.

Sursa foto: washington post