SUA pune umarul la INARMAREA IRAKULUI

STATELE UNITE intentioneaza sa vanda 5.000 de rachete HELLFIRE Irakului, pentru suma de 700 de milioane de dolari, pentru a ajuta Bagdadul in lupta sa contra INSURGENTILOR SUNNITI, au anuntat marti oficiali americani.

Aceasta VANZARE, cea mai mare in ceea ce priveste echipamentele HELLFIRE, a fost aprobata de Departamentul de Stat si trebuie sa primeasca si acordul Congresului.

CITESTE SI: IRAK: OPERATIUNE ARMATA IMPOTRIVA INSURGENTILOR

Cele 5.000 de RACHETE ANTITANC HELLFIRE sunt menite sa “sustina fortele de securitate irakiene in operatiunile lor actuale”, a precizat Agentia pentru cooperare in materie de Aparare si Securitate. Fortele armate irakiene LANSEAZA RACHETE cu ajutorul unor avioane CESSNA.

Luna aceasta, STATELE UNITE au livrat 466 de rachete HELLFIRE Bagdadului, in total 780 de la inceputul anului, potrivit contraamiralului John Kirby, purtatorul de cuvant al Pentagonului. Alte 366 de rachete urmeaza sa fie livrate in august, a adaugat el.

CITESTE SI: Jihadistii au atacat cea mai mare rafinarie din Irak 

RACHETELE HELLFIRE, fabricate de gigantul Lockheed Martin, sunt utilizate de Pentagon impotriva insurgentilor din Al-Qaida in Pakistan sau in Yemen, cu ajutorul avioanelor fara pilot.

Sursa foto: washington post