SUA: Regulile din Pennsylvania au stabilit că schimburile crypto și ATM-urile nu sunt transmițătoare de bani

Statul american Pennsylvania a clarificat că schimburile de crypto monede nu intră sub incidența Legii transmițătorilor de bani (MTA), potrivit unui document al Departamentului de Bănci și Valori Mobiliare (DoBS) publicat astăzi.

Documentul arată că schimburile de crypto monede nu necesită o licență de a oferi serviciile lor rezidenților din Pennsylvania. MTA – altfel denumită Legea de licențiere în domeniul transportului de bani – prevede că “nicio persoană nu se angajează în activitatea de transmitere a banilor prin intermediul unui instrument de transmitere contra unei taxe sau a altei considerații cu sau în numele unei persoane fără a obține o licență de la DoBS. “

În timp ce definiția unei “persoane” se referă atât la persoane fizice cât și la persoane juridice, DoBs subliniază faptul că transmiterea de bani în cadrul MTA implică în mod necesar transferul de monedă fiat “cu sau în numele unei persoane la o terță parte” – un serviciu pe care transmițătorul percepe o taxă.

Conform documentului, monedele digitale, cum ar fi Bitcoin (BTC), nu sunt considerate “bani” în cadrul MTA – care este definit ca fiind “moneda sau mijlocul legal de plată sau orice alt produs recunoscut în general ca mijloc de schimb”.

Citeste si: ROMÂNII CARE AU CRYPTO MONEDE VOR FI BUNI DE PLATĂ DE ANUL ACESTA! CE LE PREGĂTEȘTE ANAF

Potrivit DoB-urilor, nici o jurisdicție a Statelor Unite nu a recunoscut crypto monedele legal până în prezent. În special, Pennsylvania limitează definiția banilor la “un mijloc de schimb în prezent autorizat sau adoptat de un guvern național sau străin”.

De asemenea, documentul clarifică faptul că, în ceea ce privește BTM-urile (bancomate cripto), ATM-urile și automatele de distribuție – indiferent dacă acestea permit depozite unilaterale sau bidirecționale și schimburi de cripto și fiat – se consideră că nu este transmisă nici o transmisie de bani, bani către o terță parte.

După cum sa raportat săptămâna trecută, un proiect de lege care scutește companiile care furnizează servicii de criptare non-custodie din anumite legi de transmitere a banilor de stat a fost recent depus la Congresul S.U.A. În luna martie a anului trecut, statul Wyoming a preemptat eventualele modificări la nivel național prin trecerea propriului proiect de lege pentru a scuti tokenurile speciale de la anumite titluri și legi de transmitere a banilor.