SUA: Republicanul LINDSEY GRAHAM si-a depus candidatura pentru CASA ALBA

Senatorul LINDSEY GRAHAM, reprezentant al statului Carolina de Sud, s-a inscris luni pe lunga lista a candidatilor republicani la CASA ALBA, declarandu-se mai calificat decat oricine altcineva, inclusiv decat democrata HILLARY CLINTON, pe probleme de securitate nationala, relateaza marti AFP.

LINDSEY GRAHAM, 59 de ani, s-a alaturat altor opt candidati republicani aflati deja in cursa pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE din 2016, in care insa, conform sondajelor recente, sunt favoriti alti pretendenti la CASA ALBA.

CITESTE SI: SUA: Republicanul RAND PAUL si-a anuntat CANDIDATURA pentru CASA ALBA

Un al zecelea candidat, fostul guvernator al statului Texas si fost candidat la CASA ALBA in 2012, Rick Perry, urmeaza sa-si anunte si el joi ambitiile prezidentiale. ‘Vreau sa fiu presedintele care ii va invinge pe dusmanii care incearca sa ne ucida’, a declarat LINDSEY GRAHAM in fata sustinatorilor sai reuniti in apropierea orasului sau natal, Central (Carolina de Sud), pledand pentru o politica mai interventionista.

CITESTE SI: SUA: Senatorul republican MARCO RUBIO va CANDIDA la ALEGERILE PREZIDENTIALE din 2016

LINDSEY GRAHAM a subliniat totodata ca ‘are mai multa experienta decat orice alt candidat in ceea ce priveste securitatea nationala’. ‘Chiar si decat tine, Hillary’, a afirmat el la adresa candidatului favorit al democratilor, fostul secretar de stat Hillary Clinton.

Graham, mult timp rezervist in Fortele Aeriene americane, nu este singurul republican care sustine o interventie mai importanta a Statelor Unite in afara tarii. Senatorul Marco Rubio sustine acelasi punct de vedere, ca si Jeb Bush, care inca nu si-a prezentat oficial candidatura la Casa Alba.

CITESTE SI: VIDEO HILLARY CLINTON si-a anuntat, oficial, CANDIDATURA la prezidentialele din SUA 

Sursa foto: washington post