SUA: SCANDAL URIAS de “SEXTING” in care sunt implicati si COPII de 12-13 ANI

Circa o suta de ELEVI de LICEU dintr-o mica localitate din COLORADO (vestul Statelor Unite) si-au facut 300-400 de FOTOGRAFII NUD pe care le-au pus in circulatie, scrie presa americana, preluata de AFP.

Unii elevi din fotografii au doar 12-13 ani, scrie New York Times. Elevii, dintre care unii apartin echipei de fotbal a liceului din Canon City, risca acum urmariri penale, potrivit presei americane care citeaza politia.

CITESTE SI: PROTESTE DE AMPLOARE IN SUA, DUPA CE POLITISTUL CARE A IMPUSCAT MORTAL UN TANAR DE CULOARE A SCAPAT DE URMARIREA PENALA

Totul a fost dezvaluit de scoala, care a scris pe contul sau de Facebook ca un numar de elevi “au facut si au pus in circulatie fotografii cu ei expunandu-si parti intime ale corpului sau lenjerie de corp”. Mesajul adauga ca astfel de fotografii ii expun pe scolari urmaririi penale, precizand ca ancheta vizeaza sa afle daca si adulti au luat parte la traficul de imagini, putand fi vorba in acest caz de pornografie infantila organizata.

Liceenii au recurs la aplicatii precum Phone Vault pentru a ascunde fotografiile de parinti si scoala. Pe telefon aplicatia seamana cu un calculator, actionand in realitate ca un seif: cu o parola se ajunge la continuturi protejate.

“Acest lucru dureaza de cativa ani”, a spus o eleva a liceului din Canon City la postul local KRDO13 a retelei ABC, adaugand ca unii, mai ales fete, au fost supusi unor presiuni ca sa accepte.

Conducerea scolii a tinut joi o sedinta pentru a preveni parintii si a-i informa asupra tehnologiilor ce pot fi utilizate de copiii lor pentru a ascunde fotografii nud. Seriful din localitate, Paul Schultz, a spus ca problema depaseste oraselul Canon City: “Cu noile tehnologii, acest lucru se intampla peste tot”, a aratat el cu regret. “Parintii trebuie sa se ingrijoreze? Categoric”, a incheiat el.

Sursa foto: washington post