SUA. Serviciul vamal susține că tranzacțiile crypto dubioase pot fi detectate

O “vulnerabilitate” se creează de fiecare dată când criminalii convertesc crypto monedele în valută obișnuit, a declarat un oficial american de imigrare și de aplicare a ordinelor vamale.

Matthew Allen, director adjunct al operațiunilor interne cu divizia de Investigații în Securitate Internă (HSI) a ICE, a discutat despre rolul crypto monedelor în traficul de droguri în cadrul unei audieri din 3 octombrie în fața Senatului Senatului Caucus privind controlul internațional al narcoticelor.

“Pe piețele de tip dark web și alte site-uri” neindexate “, achizițiile sunt adesea plătite cu crypto monede, cum ar fi bitcoin și monero, printre multe altele”, a declarat acesta. Poate cel mai important, el a remarcat faptul că HSI are un anumit nivel de succes în urmărirea criminalilor care folosesc crypto monedele pentru a spăla banii proveniți din vânzările de droguri.

Citește și: BITCOIN ART. EXPOZIȚIA DE ARTĂ DE LA PARIS CARE SĂRBĂTOREȘTE ANIVERSAREA UNUI DECENIU DE EXISTENȚĂ

În timp ce crypto monedele fac ca valoarea transferului să fie relativ ușoară, a susținut el, criminalii încă mai trebuie să transforme crypto monedele în valută obișnuită – și invers – în timpul procesului. “Ori de câte ori se fac schimburi monetare, se creează o vulnerabilitate”, a continuat el.

“Acesta este momentul în care infractorii sunt cei mai sensibili la identificare prin mijloace și metode de aplicare a legii”, a declarat Allen, explicând: “Utilizând metodele tradiționale de investigație ca supraveghere, operațiuni sub acoperire și informatori confidențiali, împreună cu analiza financiară și a lanțului blockchain, ICE-HSI este capabilă să creeze probleme criminalilor și să desființeze organizațiile criminale transnaționale, precum și bursele de crypto monedele care spală în mod obișnuit veniturile pentru rețele criminale angajate sau susținând piețele nete întunecate. “

Allen a continuat să discute mai multe tipuri de schimburi de crypto monede și modul în care acestea pot fi utilizate pentru a facilita spălarea banilor. În special, schimburile de tip peer-to-peer, referindu-se la companii care refuză să se înregistreze ca întreprinderi de servicii financiare și nu respectă legile privind respectarea legislației, sunt adesea folosite pentru a asigura că utilizatorii rămân anonimi.

Cu toate acestea, agențiile naționale și internaționale sunt anchetatori de instruire în ceea ce privește modul de urmărire optimă a crypto monedelor, a spus el. “Antrenează anchetatorii … într-un efort de a descuraja organizațiile care spală bani sau folosesc crypto monedele pentru a finanța achiziționarea de fentanil / opioide sau alte stupefiante”, a spus el.