SUA si Canada, ingrozite de ger: Cel putin 19 oameni au murit. Mii de oameni au ramas fara electricitate

Gerul napraznic seamana panica printre mii de oameni din nordul Statelor Unite si sud-estul Canadei!De  cinci zile gospodariile din zona nu dispun de curent electric. Din pacate, autoritatile avertizeaza ca situatia ar putea sa nu se schimbe foarte curand.

Peste 232.000 gospodarii nu au curent in Michigan, Ontario, Quebec, New Brunswick si in nordul New England, conform  CNN. Furtunile au daramat la pamant atat copaci, cat si stalpi de curent electric, lasand in intuneric si frig sute de mii de oameni.

Cel putin 19 persoane au murit de sambata trecuta, au anuntat autoritatile joi, toate de pe urma intoxicarii cu monoxid de carbon. De cand a venit furtuna, 27 persoane si-au pierdut viata, informeaza Sky News.

Langa Toronto, unde oficialii au spus ca furtuna a fost cea mai rea care a lovit vreodata orasul, mai bine de 54.000 oameni erau fara curent joi. Situatia s-a imbunatatit insa, la un moment dat 300.000 gospodarii fiind in bezna.

Alte 16.000 case erau lipsite de electricitate joi in Ontario, 20.500 erau in aceeasi situatie in New Brunswick si 8.900 in Quebec.

In Michigan, SUA, din cei 470.000 oameni fara curent au mai ramas doar 100.000 in aceeasi situatie.

Temperaturile in crestere, prognozate pentru weekend, nu vor indrepta situatia, crengile deocamdata inghetate ale copacilor riscand sa se rupa si sa creeze alte situatii neplacute.