SUA si RUSIA, ACORD DE COOPERARE pentru a evita incidentele din spatiul aerian sirian

SUA si Rusia au semnat, marți, un acord de cooperare pentru a evita incidentele din spatiul aerian al Siriei, a anuntat adjunctul ministrului rus al Apararii, Anatoli Antonov, relateaza site-ul agentiei RIA Novosti.

“Acordul contine un numar mare de reglementari si de restrictii vizand evitarea incidentelor intre avioanele militare ruse si americane care efectueaza operatiuni diferite in Siria, impotriva retelei teroriste Stat Islamic”, a declarat Antonov.

Rusia a cerut in nenumarate randuri intensificarea comunicatiilor militare cu Statele Unite pentru a evita “incidente nedorite” din Siria.

CITESTE SI: BILANTUL LOVITURILOR AERIENE RUSESTI: 370 de MORTI, din care 127 CIVILI si 36 COPII

Coliția condusa de Statele Unite, care include Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita si Turcia efectueaza de peste un an raiduri aeriene asupra pozitiilor gruparii teroriste Stat Islamic din Siria.

La sfarsitul lunii, Rusia a lansat primele raiduri aeriene din spațiul sirian, vizand tot pozitii ale ISIS, drept un ajutor adus regimului Bashar al-Assad.

CITESTE SI: RUSIA A LANSAT APROXIMATIV 700 DE LOVITURI AERIENE IN SIRIA

Pe de alta parte, SUA si NATO sunt de parere ca Mosocva ataca pozitii ale insurgentilor sustinuti de Occident, fapt negat de Rusia.