SUA si Rusia vor sa-si foloseasca INFLUENTA pentru incetarea OSTILITATILOR in estul Ucrainei

Sefii diplomatiilor RUSA si AMERICANA, Serghei Lavrov si John Kerry, au convenit, intr-o convorbire telefonica purtata sambata, ca Rusia si Statele Unite sa-si foloseasca fiecare INFLUENTA pentru a convinge partile implicate in conflictul armat din estul Ucrainei sa puna capat OSTILITATILOR si sa negocieze o solutie politica, relateaza AFP citand un comunicat emis de Ministerul rus de Externe.

Evocand o discutie “sincera si directa”, comunicatul mai mentioneaza ca cei doi oficiali au cazut de asemenea de acord asupra “necesitatii unei ANCHETE INTERNATIONALE echitabile, deschise si independente”, care sa elucideze cauzele prabusirii avionului malaezian Boeing 777 in zona de conflict din estul Ucrainei controlata de insurgentii prorusi.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: RAZBOIUL DINTRE SUA SI RUSIA A AJUNS PE WIKIPEDIA

In plus, “toate probele, inclusiv cutiile negre ale avionului, trebuie prezentate pentru a fi evaluate in cadrul INVESTIGATIEI INTERNATIONALE”.

La randul lor, guvernele britanic si olandez estimeaza ca Uniunea Europeana trebuie sa-si reconsidere RELATIILE cu Rusia, relateaza agentiile AFP, Reuters si EFE, citand un anunt emis de biroul primului-ministru britanic David Cameron si o declaratie a omologului sau olandez, Mark Rutte.

Conform Downing Street, cei doi premieri au avut sambata o conversatie telefonica in cursul careia au convenit ca LEGATURILE blocului comunitar cu Rusia trebuie reevaluate in urma acestei catastrofe soldate cu moartea a 298 de oameni, dintre care 192 sunt olandezi si 9 britanici. 

AVION DOBORAT UCRAINA: MALAYSIA AIRLINES A FACUT PUBLICE NOI DATE REFERITOARE LA LISTA DE PASAGERI

Sursa foto: inprofunzime.md