SUA si UE au anuntat o noua SERIE de SANCTIUNI la adresa FEDERATIEI RUSE

SUA au anuntat o noua SERIE de sanctiuni impotriva Rusiei, pe care o acuza ca sprijina ACTIUNILE de “PROVOCARE” in estul Ucrainei. UE a anuntat la randul sau extinderea SANCTIUNILOR impotriva RUSIEI.

Statele Unite ale Americii au decis luni sa impuna SANCTIUNI unui numar de sapte oficiali rusi si 17 firme apropiate presedintelui rus Vladimir Putin, ca REPRESALII fata de ceea ce Washingtonul a catalogat drept “ACTIUNI de PROVOCARE” in UCRAINA, relateaza AFP.

Citeste si: RUSIA EXPULZEAZA patru AMERICANI pentru “propaganda a valorilor americane” 

Washingtonul va revizui, de asemenea, conditiile autorizarii exporturilor in Rusia a anumitor echipamente high-tech care ar putea sa aiba o utilizare militara, a anuntat Casa Alba intr-un comunicat publicat la Manila, unde presedintele Barack Obama se afla intr-o vizita oficiala.

Citeste si: G7 va impune noi SANCTIUNI contra RUSIEI

UNIUNEA EUROPEANA va inscrie la randul sau inca 15 nume ale unor reprezentanti rusi si ucraineni prorusi pe lista cu persoane SANCTIONATE in cadrul crizei din Ucraina, au anuntat luni surse diplomatice, relateaza AFP.

Adaugarea acestor nume a fost decisa de catre ambasadorii celor 28 de state membre UE, care s-au reunit la Bruxelles din cauza absentei unei “dezescaladari” a situatiei din UCRAINA, potrivit acelorasi surse.

Sursa foto: bbc.co.uk