SUA: Stația de metrou distrusă în atentatele din 9 septembrie, a fost redeschisă după 17 ani

Stația de metrou Cortlandt Street din New York, distrusă în urma prăbușirii turnurilor gemene World Trade Center (WTC) după atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, a fost redeschisă după aproape 17 ani, informează cotidianul The Huffington Post, citat de Mediafax. 

Stația, care a fost redeschisă sâmbătă, cu doar trei zile înainte de comemorarea a 17 ani de la atentate, a fost redenumită WTC Cortlandt. “WTC Cortlandt este mai mult decât o nouă stație de metrou. Este simbolul hotărârii newyorkezilor de a restaura și îmbunătăți substanțial întreaga zonă a World Trade Center”, a comunicat Joseph Lhota, președintele Autorității Metropolitane de Transport. 

Construcția stației a început în anul 2015, proiectul costând 181 de milioane de dolari. “A fost o provocare majoră reconstrucția metroului, în același timp în care s-a reconstruit zona de deasupra lui”, a declarat Mitchell L. Moss, directorul Centrului Rudin pentru Politici și Managementul Transporturilor de la Universitatea din New York. Stația a fost parțial îngropată în urma prăbușirii turnurilor gemene aflate deasupra.

Sursa foto: The New York Post