SUA: TRUMP a cheltuit intr-o LUNA cat cheltuia OBAMA intr-un AN INTREG

Calatoriile facute de familia lui Donald Trump i-au costat pe platitorii de taxe din SUA, intr-o luna, cat cheltuia Barack Obama intr-un an intreg. Cele 3 vizite prezidentiale la clubul sau Mar-a-Lago din Florida, de la preluarea mandatului de presedinte al SUA si pana acum, combinate cu calatoriile de afaceri ale fiului sau, au costat 11,3 milioane de dolari, scrie The Independent.

Organizatia Judicial Watch a estimat ca suma totala a cheltuielilor lui Barack Obama in fiecare din cei 8 ani ai sai la Casa Alba a fost de 12,1 milioane de dolari. “Este un mod foarte costisitor de a conduce afacerile, iar presedintele ar trebui sa recunoasca asta”, a declarat presedintele Judicial Watch, Tom Fitton, pentru Washington Post.

Cele 3 calatorii ale familiei Trump in Palm Beach au costat trezoreria federala a SUA aproximativ 10 milioane de dolari, conform datelor unui raport guvernamental din octombrie, care analizeaza calatoriile celor de la Casa Alba. Aceste cheltuieli includ si platile pentru ofiterii Pazei de Coasta, care trebuie sa patruleze cand vine familia prezidentiala.

La randul sau, seful politiei din Palm Beach, Ric Bradshaw, a declarat ca se cheltuie din banii localnicilor 360.000 de dolari pentru turele facute peste program de politisti in cele 3 weekenduri in Florida, din 20 ianuarie si pana acum.

Washington Post a mai dezvaluit faptul ca s-au cheltuit 88.320 de dolari pentru cazarea agentilor secreti intr-un hotel, in timp ce fiul lui Donald, Eric Trump, a vizitat Uruguay, pentru a promova un brand al familiei Trump. Alti 5.470 de dolari s-au dus pe cazarea agentilor secreti in hotelul AlSol Del Mar din Republica Dominicana, pentru o vizita similara a lui Eric Trump.

De asemenea, peste 16.000 de dolari s-au cheltuit pentru cazarea agentilor secreti intr-un hotel din Dubai, pentru ca acolo se aflau cei doi fii ai lui Trump, care lansau o baza sportiva de golf. Trebuie mentionat faptul ca Donald Trump l-a criticat de multe ori pe Barack Obama pentru calatoriile sale platite din banii publici. Iata ce scria pe Twitter in ianuarie 2012: “Vacanta presedintelui Barack Obama ii costa pe platitorii de taxe milioane de dolari. Incredibil!”

Sursa traducere: stirileprotv.ro