SUA. Un alt tânăr de culoare a fost împușcat mortal de polițiști la Washington. Video

Imagini cu momentul în care un polițist din Washington DC a împușcat un tânăr de culoare au apărut în mediul on-line. Imaginile au fost surprinse de camera video atașată de uniforma ofițerului. Departamentul de Poliție al metropolei a difuzat înregistrarea scenei.

Incidentul reprobabil a avut loc miercuri, în Washington DC, ulterior având loc o serie de proteste violente în mai multe zone ale orașului american. Poliția era sesizată de prezenţa unor „bărbaţi înarmaţi la bordul unui vehicul”. Când s-au apropiat de mașină, doi dintre ocupanți au luat-o la fugă, cu poliția pe urmele lor. Unul dintre polițiști a tras un foc de armă, ucigând un tânăr de 18 ani, Deon Kay, care se îndrepta spre polițist fluturând o armă, după a descris departamentul de poliție incidentul.

Poliția a făcut publică înregistrarea video de pe camera atașată la uniforma polițistului care a tras. Polițistul coboară din mașină și începe să alerge strigând „Nu mișca! Nu mișca!”. În cadru apare în fața polițistului un tânăr de culoare, în maieu alb, care, la filmarea cu încetinitorul, se vede că are un pistol în mâna dreaptă. El face o mișcare cu mâna în care țina arma, moment în care polițistul trage, iar victima se prăbușește la pământ. Ulterior, Deon Kay a murit la spital.

Poliția a afirmat că tânărul „flutura” arma, dar în realitate el a aruncat-o, dorind să scape de ea. După ce a tras, polițistul a început să caute arma aruncată de Deon Kay, pe care a găsit-o în iarbă, la câțiva metri de locul incidentului.

Sursa foto: captura video