SUA. Un bărbat condamnat la moarte a făcut o solicitare ciudată. Cum vrea să fie executat

Zane Michael Floyd, un bărbat condamnat pentru crimă în statul Nevada din SUA a solicitat autorităților să fie ucis de un pluton de execuție, în locul injecției letale, informează CBS News.

Zane Michael Floyd, în vârstă de 45 de ani, ar putea fi executat în iunie, putând deveni prima persoană executată în Nevada în ultimii 15 ani. Floyd, în vârstă de 45 de ani, a cerut să fie ucis de un pluton de execuție, metodă care nu este folosită în mod obișnuit în Statele Unite, potrivit CBS News.

Avocații apărării sunt de părere că ar fi o metodă mai „umană” decât injecția letală, deoarece este mai rapidă și mai puțin dureroasă. Zane Michael Floyd a fost condamnat în 2000 după ce a împușcat mortal patru persoane într-un supermarket din Las Vegas și a rănit grav o a cincea persoană.

Nevada nu mai permite punerea în aplicare a pedepselor capitale cu plutonul de execuție, legea statului impunând injecția letală. Doar trei state americane pot aplica această metodă: Mississippi, Oklahoma și Utah. Ultima dată a fost utilizată în Utah, în 2010.

Sursa foto: CBS News