SUA: Un fost POLITIST a fost condamnat la 263 de ani de INCHISOARE!

Un fost POLITIST din statul american OKLAHOMA (sud) a fost CONDAMNAT joi la 263 de ani de INCHISOARE pentru ca a VIOLAT si a ABUZAT SEXUAL mai multe FEMEI de CULOARE in timpul exercitarii functiei sale.

DANIEL HOLTZCLAW, fost politist in OKLAHOMA CITY, a fost gasit vinovat de 18 CAPETE de ACUZARE din totalul de 36, indeosebi pentru VIOL si SODOMIE, potrivit documentelor consultate pe site-ul de informatii judiciare din OKLAHOMA, relateaza AFP.

“Asa este. Nu e o surpriza”, a comentat avocatul sau, Scott Adams, pentru media la iesirea sa de la tribunal. DANIEL HOLTZCLAW era urmarit in justitie de catre procurorii din OKLAHOMA si de catre mai multe victime afroamericane, printre care Jannie Ligons si Demetria Campbell.

CITESTE SI: SUA: 16 POLITISTI DIN MIAMI, ANCHETATI PENTRU TRIMITEREA UNOR MAIL-URI RASISTE

Doamna Campbell a depus plangere in septembrie 2015 si a explicat ca a fost prinsa si tarata intr-o cladire de catre DANIEL HOLTZCLAW pe 5 noiembrie 2013, in timp ce se ducea la un restaurant pentru a cumpara alimente pentru fiica sa aflata in spital. Ea a povestit ca DANIEL HOLTZCLAW a lovit-o cu capul de un perete de caramida, a palmuit-o, i-a pus catuse si a abuzat-o sexual.

In plangerea in nume colectiv depusa de doamna Ligons se afirma ca fostul politist DANIEL HOLTZCLAW “a facut uz excesiv si ilegal de forta” pe care i-o conferea statutul sau de agent de politie si ca in mod sistematic a vizat “femei afroamericane de varsta medie pe care le considera vulnerabile” pentru a le viola, provocandu-le “suferinte mentale si emotionale extreme”.

Sursa foto: washington post