SUA: Un posibil ACORD intre EDWARD SNOWDEN si Departamentul de Justitie

ERIC HOLDER, fostul procuror general al Statelor Unite, a declarat ca exista posibilitatea ca Departamentul de Justitie american sa ajunga la un acord cu EDWARD SNOWDEN, care sa-i permita acestuia sa se intoarca din Moscova, informeaza Yahoo News. Totusi, el a refuzat sa spuna in ce anume ar consta o eventuala intelegere.

”Cu siguranta ar putea exista o baza pentru o solutie de care, pana la urma, sa fie multumita toata lumea. (…) Eu cred ca posibilitatea exista”, a declarat HOLDER.

CITESTE SI: SNOWDEN, refugiat in Rusia dupa ce a dezvaluit amploarea spionajului american, se adapteaza la noua viata, dar nu s-a casatorit inca

El a mai afirmat ca ”ne aflam in alta situatie ca urmare a dezvaluirilor lui SNOWDEN” si ca “actiunile sale au declansat o dezbatere necesara”, care a determinat Congresul sa modifice politicile de colectare in masa a metadatelor telefonice ale americanilor.

Prin aceste declaratii, fostul procuror general a mers mult mai departe decat orice alt fost sau actual membru al administratiei OBAMA.

CITESTE SI: SUA: NSA nu mai poate asculta TELEFOANELE americanilor

“Recunoasterea de catre fostul procuror general a faptului ca actiunile lui Snowden au condus la schimbari semnificative este binevenita. (…)Nu cred ca am vazut, anterior, acest tip de respect din partea cuiva de la nivelul Cabinetului”, a declarat BEB WIZNER, avocatul lui SNOWDEN.

Cu toate acesta, o purtatoare de cuvant a actualului procuror general a respins ideea ca Departamentul Justitiei si-ar fi schimbat pozitia fata de SNOWDEN.

Sursa foto www.paginaeuropeana.ro