SUA va aloca fonduri pentru COMBATEREA RECRUTARILOR de catre STAT ISLAMIC

O comisie a CONGRESULUI SUA a aprobat un proiect de lege care prevede alocarea de fonduri pentru programe de COMBATERE A RADICALIZARII SI RECRUTARII de americani de catre organizatia JIHADISTA STATUL ISLAMIC si alte grupari, informeaza joi Reuters.

CITESTE SI: NATO planuieste CEL MAI AMPLU EXERCITIU IN MEDITERANA dupa 2002, pentru a raspunde amenintarii STATULUI ISLAMIC

Conform textului aprobat, vor fi alocate in acest scop Departamentului pentru SECURITATEA INTERNA cate 10 milioane de dolari timp de patru ani, cu incepere de la 1 octombrie. Pentru a intra in vigoare, proiectul trebuie aprobat de plenul Camerei Reprezentantilor si al Senatului.

Fondurile sunt menite sa ajute comunitatile si agentiile guvernamentale sa dezvolte programe care sa PREVINA RADICALIZAREA SI RECRUTAREA DE AMERICANI prin internet sau pe alte canale.

CITESTE SI: Europol va crea o POLITIE pentru COMBATEREA PROPAGANDEI JIHADISTE pe retelele de socializare

Textul prevede infiintarea, in cadrul Departamentului pentru Securitatea Interna, a unui Birou permanent pentru COMBATEREA EXTREMISMULUI VIOLENT.

Potrivit anchetatorilor, 80% dintre americanii avand legaturi cu ACTIVITATI DE SPRIJIN AL STATULUI ISLAMIC si al altor miscari s-au radicalizat prin internet, fara a avea contact direct cu militanti din strainatate. Agentiile guvernamentale au in desfasurare sute de anchete in domeniul contraterorismului, in toate cele 50 de state.

Departamentul de Stat a infiintat o UNITATE SPECIALA DE MONITORIZARE SI COMBATERE, inclusiv prin retelele de socializare, a propagandei Statului Islamic si a altor grupari.

CITESTE SI: Doi lideri ai STAT ISLAMIC au fost UCISI intr-o lovitura aeriana in Siria (ONG)

Sursa foto: adevarul