SUA va trimite FORTELE SPECIALE in SIRIA sa lupte contra ISIS

Statele Unite ale Americii vor trimite un MIC CONTINGENT DE FORTE SPECIALE in NORDUL SIRIEI pentru a participa pe teren la efortul de COMBATERE A GRUPARII JIHADISTE STATUL ISLAMIC (SI), a declarat vineri un oficial american, relateaza AFP.

“Presedintele american (Barack Obama) a autorizat desfasurarea unui mic contingent de forte operationale speciale in nordul Siriei”, a declarat o sursa din cadrul administratiei americane.

Potrivit unei surse oficiale citate de Reuters, Statele Unite vor trimite 20-30 de consilieri militari in Siria pentru a participa la lupta impotriva Statului Islamic.

CITESTE SI: WASHINGTONUL CONFIRMA CA RAIDURILE RUSIEI IN SIRIA AU LOVIT UN SPITAL

Fortele suplimentare americane vor avea o misiune limitata de “consiliere si asistenta”, fara a schimba misiunea generala stabilita de presedintele Barack Obama de combatere a gruparii jihadiste, a afirmat o alta sursa militara.

Conform surselor citate, decizia trimiterii unor forte speciale reflecta o strategie mai larga de consolidare a pozitiei rebelilor moderati in Siria, chiar daca Washingtonul isi intensifica eforturile de a gasi o solutie diplomatica pentru a pune capat celor patru ani si jumatate de razboi civil sirian.

Sursa foto: nationalinterest