SUA vor numi anul acesta un ambasador la Bucuresti

Mark Gitenstein, fost diplomat al SUA in Romania, a declarat duminica faptul ca este convins ca tara sa va numi un ambasador la Bucuresti in 2014.

“SUA vor numi un ambasador la Bucuresti in 2014”, a declarat duminica, la Pro TV, fostul ambasador al SUA in Romania, Mark Gitenstein, invitatul emisiunii “Dupa 20 de ani”. Intretat daca, realist vorbind, crede ca va fi numit un ambasador SUA la Bucuresti in 2014, avand in vedere durata acestui proces de numire, Gitenstien a rsspuns : ” Da. Da, cred ca va fi numit cineva in 2014. Cu siguranta”. “Cred ca e posibil sa aleaga pe cineva, dar va dura mai mult sa obtina aprobarea Senatului. Depinde cine e acea persoana, depinde de istoricul sau. Cred ca ar fi mai usor de confirmat un diplomat de cariera, decat un politician, dar e posibil sa confirme un candidat ales din motive politice, cineva ca mine, de exemplu, dar depinde de persoana respectiva”, a adaugat Gitenstein.

Citeste si: Ambasadorii cer explicatii de la Victor Ponta cu privire la situatia incerta din Romania 

Acesta a mai spus ca impartaseste frustrarea cauzata de faptul ca SUA nu au numit inca un ambasador si ca este si el foarte nerabdator sa fie numit unul. “Cred ca e pacat ca n-avem un ambasador aici si, recunosc, e stanjenitor pentru mine ca nu avem un ambasador. A trecut prea mult timp. Sunt perfect de acord”, a spus Gitenstein.

Gitenstein a mai precizat ca SUA au la Bucuresti un insarcinat cu afaceri, Duane Butcher, care se descurca excelent, apreciind ca relatiile bilaterale dintre tara sa si Romania nu au fost afectate de lipsa unui ambasador.

Sursa foto: realitatea.net