SUBIECTE BAC 2013: Vezi ce subiecte au cazut la Geografie, Biologie si Psihologie. UPDATE

SUBIECTE BACALAUREAT 2013: Absolventii de clasa a 12-a sustint, vineri, proba la alegere a profilului si specializarii, aceasta fiind ultima proba scrisa din cadrul examenului de BACALAUREAT. Subiectele la BACALAUREAT au fost distribuite in centrele de examen in conditii de maxima securitate, potrivit Ministerului Educatiei, proba la Biologie fiind preferata de cei mai multi candidati. Mai jos puteti vedea subiectele picate elevilor la proba la alegere a profilului.

SUBIECTE BACALAUREAT 2013: La PSIHOLOGIE, la examenul de Bacalaureat, a fost extrasa Varianta 2. La primul subiect, elevii au avut un test docimologic de tip grila, cu patru variante de raspuns la fiecare dintre cele 5 cerinte, dar si o cerinta ce viza mentionarea unor conditii necesare trasaturilor volitive, si ilustrarea stapinirii de sine prin intermediul unui exemplu personal. La subiectul al doilea, elevii au avut un fragment din C.G. Jung, despre caracteristicile Eu-ului, pe baza careia elevii au avut de realizat un eseu in care sa evidentieze corelatia dintre vointa si motivatie, sa descrie doua dintre calitatile vointei si sa formuleze un argument prin care sa respinga afirmatia potrivit careia vointa este un mecanism innascut.

SUBIECTE BACALAUREAT 2013: La GEOGRAFIE, filiera teoretica, profilul umanist, a fost extrasa Varianta 2. La primul subiect, elevii au avut de identificat numele unor state, prezentate pe Harta Politia a Europei, dar si numele capitalelor. Totodata, elevii au avut de facut o serie de precizari referitoare la diferentele climatice intre mai multe state, dar si informatii cu privire la relieful a doua state, modelat de calota glaciara. La subiectul al doilea, elevii au avut de identificat numele unor orase si rauri, marcate cu cifre pe Harta Romaniei.

SUBIECTE BACALAUREAT 2013: La BIOLOGIE animala si vegetala a fost extrasa Varianta 2. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte. La primul subiect, absolventii de liceu au avut de completat o serie de afirmatii cu notiunile corecte, referitoare la elementele componente ale urechii externe a mamiferelor, dar si un test docimologic de tip grila, cu 5 intrebari si cate patru variante de raspuns pentru fiecare intrebare. La al doilea subiect, elevii au avut de raspuns la mai multe intrebari referitoare la ateroscleroza, in timp ce la al treilea subiect elevii au avut de rezolvat o serie de cerinte referitoare la diviziunea celulara sau la nutritia autotrofa sau heterotrofa. 

BACALAUREAT 2013: Subiectele la proba la alegere a Bacalaureatului 2013 au fost aduse in centrele de examen la ora 09:00, ora inceperii examenului, in conditii de maxima securitate. Ministerul Educatiei precizeaza ca nu a existat nici un fel de bresa in procesul de transmitere a subiectelor din bazele de date gestionate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

BACALAUREAT 2013: Absolventii de liceu care sustin Bacalaureatul 2013 au inceput ultima proba scrisa din cadrul acestei sesiuni la ora 9:00 si dureaza 3 ore. Disciplina Biologie a fost aleasa de cei mai multi dintre elevi, aproximativ 68.000 de absolventi de liceu optand sa dea examen la aceasta proba.

BACALAUREAT 2013: Geografia a fost aleasa de 56.576 de absolventi de liceu, in timp ce 14.700 de candidati au optat pentru disciplina Fizica. Alti 10.535 dau examenul la Chimie, pentru examenul de Informatica au optat 5.633 de candidati la Bacalaureat 2013, proba de Logica a fost aleasa de 3.646 de elevi, examenul de Sociologie este sustinut de 2.088 de absolventi de liceu, Economie – 1.867 de candidati, Psihologie – 1.437 si Filosofie – 1.027, informeaza Ministerul Educatiei.

BACALAUREAT 2013: Pentru prima data in istoria bacalaureatului, elevii de la liceele Tehnologice – cu cele mai slabe rezultate – vor avea la bacalaureat 2013 subiecte diferite de ale celorlalti elevi la materiile mai dificile: Fizica si Chimie.

Foto: timetv.ro