SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2013: Rezultate EVALUARE NATIONALA 2013, in timp real pe Mondo News

EVALUARE NATIONALA 2013. Incep emotiile pentru absolventii de clasa a 8-a. Marti, 25 iunie, acestia intra in febra examenelor de EVALUARE NATIONALA, cu prima proba, cea scrisa la limba romana. O zi mai tarziu vor sustine proba la limba materna, iar pe 27 iunie vor da proba de foc, cea la matematica. Subiectele la proba scrisa de limba si literatura romana la evaluarea nationala 2013 vor putea fi gasite pe mondonews.ro, incepand de marti, 25 iunie.

Peste 196.000 de elevi de clasa a VIII-a se s-au inscris la EVALUAREA NATIONALA 2013, desfasurata in perioada 17 -19 iunie. Mondo News va transmite in timp real toate informatiile despre examenele sustinute de absolventii de clasa a 8-a, inclusiv subiecte si REZULTATE la EVALUAREA NATIONALA 2013.

Marti, 25 iunie, absolventii de clasa a 8-a vor sustine prima proba scrisa la EVALUARE NATIONALA 2013. Fiecare scoala in parte finalizeaza pregatirile, astfel incat toate salile in care se desfasoara examenul sa fie dotate cu camere de supraveghere video functionale. Vor fi instalate camere video inclusiv in salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si in salile in care se preiau si se depoziteaza lucrarile scrise ale elevilor.

Rezultatele la EVALUAREA NATIONALA 2013 vor fi afisate pe 29 iunie si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, in intervalul orar 16-20. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 30 iunie si 2 iulie iar rezultatele finale dupa solutionarea contestatiilor vor fi facute publice pe 3 iulie. Notele obtinute la evaluarea nationala vor conta la admiterea in liceu.

Pe 16 iulie va avea loc prima repartizare computerizata in invatamântul liceal de stat a absolventilor iar afisarea rezultatelor va fi facuta pe 17 iulie. intre 17 si 26 iulie se vor depune dosarele de inscriere la liceele unde elevii au fost repartizati.

Foto: Realitatea TV