SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: SUBIECTE LA LIMBA ROMANA. UPDATE

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: EVALUARE NATIONALA 2014 a inceput, luni, cu proba scrisa la LIMBA SI LITERATURA ROMANA. SUBIECTELE la EVALUAREA NATIONALA 2014 sunt rezolvate de absolventii de clasa a VIII-a pe parcursul a doua ore, incepand cu ora 9.00, potrivit metodologiei examenului aprobata de Ministerul Educatiei Nationale.

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: Mondo News va prezinta SUBIECTELE la proba de LIMBA SI LITERATURA ROMANA de la EVALUAREA NATIONALA 2014, sustinuta luni.

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: Candidatii au primit la primul subiect un text la prima vedere – “Randuri pentru Anul Nou“, de Ion Minulescu, pe baza caruia trebuie sa rezolve mai multe cerinte care vizeaza cunostintele de vocabular si teorie literara.

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: La al doilea subiect, candidatii trebuie sa comenteze un articol de ziar – „Empatia, o abilitate dobandita prin lectura“, de Corina Zorzor, care a fost publicat in ziarul „Adevarul“.

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: Proba la LIMBA SI LITERATURA ROMANA – EVALUAREA NATIONALA 2014 – a inceput la ora 9.00, iar accesul elevilor in sali a fost permis pana la ora 8.30. Timpul destinat rezolvarii subiectelor este de doua ore din momentul primirii SUBIECTELOR de catre fiecare elev.

Citeste si: EVALUAREA NATIONALA 2014, LA START. Elevii sunt testati la Limba romana, Limba materna si Matematica. Rezultatele la EVALUARE, in 27 iunie

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: Subiectele si baremul vor fi publicate pe edu.ro, dupa ora 15.00.

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat ca SUBIECTELE nu vor fi mai grele ca anul trecut. “Am avut ani in care examenele au fost concepute ca si cum ar fi olimpiade nationale. Un profesor invata din primul an de facultate ca evaluarea se face la nivelul clasei, si nu in functie de cei mai buni cinci elevi din clasa. Asta se intampla. SUBIECTELE de anul trecut au fost corect calibrate, anul acesta vom avea subiecte de acelasi tip, nu cred ca vor fi mai usoare, nu cred ca vor fi mai grele”, a spus Pricopie.

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale, la probele din cadrul Evaluarii Nationale erau asteptati 166.617 absolventi de clasa a VIII-a.

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: Elevii nu pot intra in salile de examen cu telefoane mobile, carti, caiete si alte materiale care ar putea ridica suspiciunea de frauda.

Citeste si: EVALUARE NATIONALA 2014: Peste 5.300 de politisti vor asigura ORDINEA PUBLICA la examen

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: Candidatii pot solicita comisiei de organizare a EVALUARII NATIONALE sa-si vada lucrarile numai dupa afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii. “Vizualizarea lucrarii nu poate conduce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv”, potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului.

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: Incepand din acest an, in calcularea mediei de admitere in liceu, media de la EVALUAREA NATIONALA reprezinta 75 la suta, fata de 50 la suta in anii trecuti, scazand astfel la 25 la suta ponderea notelor din ciclul gimnazial.

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: Repartizarea computerizata in licee va avea loc in trei etape. in prima etapa de admitere se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2014-2015.

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014: Din 4 pana in 8 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, si vor fi verificate fisele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greseli.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro, adevarul.ro