SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2014: Ce grad de dificultate vor avea SUBIECTELE la LIMBA ROMANA. BAC 2014

BACALAUREAT 2014

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2014: Luni, 30 iunie, incep probele scrise la BACALAUREAT 2014. Subiectele la Limba si literatura Romana le dau emotii candidatilor la examenul de BACALAUREAT, insa, potrivit Ministerului Educatiei, subiectele vor avea un grad de dificultate mediu.

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2014: Circa 144.000 de adolescenti intra, incepand de luni, in febra examenelor. Probele scrise la BACALAUREAT incep cu Limba si literatura Romana. Absolventii clasei a XII-a vor continua, marti, examenul de BACALAUREAT cu proba scrisa de Limba si literatura materna, iar miercuri la proba scrisa obligatorie a profilului.

Citeste si: Un inspector scolar general adjunct, retinut pentru MITA la BACALAUREAT

BACALAUREAT 2014: Vineri, 4 iulie, se va desfasura proba scrisa la alegere a profilului si specializarii. Afisarea REZULTATELOR LA BACALAUREAT  2014 va avea loc in data de 7 iulie, in aceeasi zi se depun contestatiile. REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT  2014, in data de 11 iulie.

BACALAUREAT 2014: Absolventii vor avea, in functie de profilul si filiera pe care le-au urmat in invatamantul liceal, doua tipuri de subiecte. Astfel, absolventii filierei teoretice, profilul umanist, si cei ai filierei vocationale, profilul pedagogic, vor avea acelasi tip de subiecte, iar absolventii filierei teoretice – profil real, ai filierei tehnologice si ai filierei vocationale – toate profilurile, cu exceptia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte.

BACALAUREAT 2014: Subiectele sunt elaborate de profesori specialisti din cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare si au un grad de dificultate mediu, in raport cu programa si cu competentele vizate, precizeaza Ministerul Educatiei Nationale.

BACALAUREAT 2014: 143.968 de absolventi sunt asteptati sa participe la sesiunea iunie a Bacalaureatului: intre care 129.827 din promotia curenta, iar alti 14.141 din promotiile anterioare.

BACALAUREAT 2014: Duminica, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, le-a urat succes elevilor, a multumit profesorilor implicati, dar a atras atentia ca nu vor fi tolerate abateri de la lege si de la normele in vigoare.

BACALAUREAT 2014: Sali supravegheate audio-video

BACALAUREAT 2014: Sfarsitul de saptamana a fost dedicat pregatirilor pentru probele scrise. Au avut loc instruiri ale comisiilor din centrele de examen si din centrele de evaluare. in plus, au fost verificate salile in care candidatii vor sustine testele scrise. Toate sunt dotate cu camere de supraveghere audio-video, montate astfel incat sa acopere intreaga clasa si sa asigure o buna desfasurare a examenului.

BACALAUREAT 2014: Aproape 5.000 de candidati s-au inscris la Bacalaureat, in acest an, in Timis. Examenul este sustinut in 16 centre de examen.
Rezultate finale, in 11 iulie

BACALAUREAT 2014: Marti, 1 iulie, absolventii clasei a XII-a vor participa la proba scrisa de Limba si literatura materna, iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisa obligatorie a profilului. Vineri, 4 iulie, se va desfasura proba scrisa la alegere a profilului si specializarii.

Afisarea rezultatelor va avea loc in data de 7 iulie (pana in ora 12:00). in aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatii (intre orele 12:00 – 16:00). Acestea urmeaza a fi solutionate in perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anuntate in data de 11 iulie.