SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2015: SUBIECTELE primite de elevi la LIMBA SI LITERATURA ROMANA

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2015: Aproximativ 200.000 de elevi din clasa a VIII-a din toata tara au sustinut luni PRIMA PROBA a SIMULARII pentru EVALUAREA NATIONALA 2015, cea la LIMBA SI LITERATURA ROMANA. 

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2015: Primul subiect de la simularea la LIMBA SI LITERATURA Romana a fost doina populara “Foaie verde de fir mohor”, iar elevii au avut scris cate un antonim pentru “usor”, “seara” si “sa umblu”.

Citeste si: SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2015: 200.000 de elevi sustin luni proba la Limba si Literatura Romana

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2015: De asemenea, tot la partea A, elevii au trebuit sa explice rolul unei cratime, sa transcrie o comparatie si un epitet din textul la prima vedere. La partea B, elevii au avut de redactat o compunere intre 150 si 250 de cuvinte in care sa motiveze apartenenia la specie a doinei populare “Foaie verde de fir mohor”.

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2015: La subiectul doi, elevii au primit un articol din ziarul Adevarul, “Cum se mai pastreaza printre vilele din comuna bistriteana Maieru unul dintre cele mai vechi obiceiuri de Sanziene”, semnat de Bianca Sara.

Citeste si: CALENDARUL SIMULARILOR pentru EVALUAREA NATIONALA 2015 si BACALAUREAT 2015 a fost aprobat de Ministerul Educatiei

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2015: Subiectul trei a constat in redactarea unei scurte naratiuni in care sa relateze o intamplare reala sau imaginara petrecuta in timpul unei zile de vara, in 80-150 de cuvinte.

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2015: Elevii au avut la dispozitie doua ore pentru rezolvarea subiectelor.

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2015: Elevii din clasa a VIII-a vor sustine marti simularea la MATEMATICA. Elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna sunt asteptati miercuri la simularea la LIMBA SI LITERATURA MATERNA.

Subiectele pot fi descarcate de aici, iar baremul, de aici.

Sursa foto: gandul.info