Suceava se pregateste de RAZBOI. Autoritatile cer bani de la GUVERN

Autoritatile din judetul Suceava vor actualiza planul de mobilizare si bugetul pentru razboi, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor. Programul va fi finalizat pana pe 14 martie si trimis Guvernului pentru a primi fondurile necesare.

“E o procedura legala, nu vreau sa creez foarte multa panica, dar va trebui si noi, ca administratie publica judeteana, sa ne pregatim pentru planul de mobilizare si proiectul bugetului pentru razboi, care este dimensionat pentru o perioada de timp de la un an la patru ani”, a afirmat Nechifor, citat de Monitorul de Suceava.   

Citeste si: BASESCU: Granitele Romaniei sunt sigure. Rusia nu isi propune un conflict cu un stat membru NATO

Desi judetul pe care il conduce este la granita cu Ucraina, Catalin Nichifor a declarat ca reactualizarea acestui plan de razboi este o procedura normala si nu are legatura cu ceea ce se intampla in tara vecina.

Oficialul a precizat ca autoritatile vor lua legatura cu agentii economici care, in cazul unui conflict militar, ar asigura alimente, apa sau combustibil.

“Speram sa nu fie o astfel de chestiune, dar vreau sa-i asigur pe toti cetatenii din Suceava ca administratia judeteana va trata foarte serios acest lucru. Un stat precum Romania, membru UE si NATO, are obligatii in acest sens, pentru a pregati aceste tipuri de situatii posibile si drept urmare o sa ne incadram in termenul care este avansat de catre Guvern, respectiv 14 martie 2014”, a explicat seful administratiei locale.

Sursa foto: vreaubileteavion.ro