Sucevenii pot ramane fara caldura din cauza datoriilor

Risca sa ramana fara caldura in calorifere. Daca nu isi platesc datoriile, sucevenii vor avea parte de un frig de nedescris in case.

Sucevenii ar putea ramane fara incalzire si apa calda daca nu se vor plati debitele restante pentru aceste servicii, a declarat primarul Ion LunguEl s-a aratat ingrijorat de ritmul scazut al incasarilor pentru energia termica livrata in sistem centralizat, precizand ca datoriile populatiei catre Termica au ajuns la 16,1 milioane de lei.

Primarul a atras atentia, intr-o intalnire avuta, marti, cu presedintii asociatiilor de proprietari, ca există riscul sistarii furnizarii agentului termic, daca situatia incasarilor nu se va imbunatati. 

Edilul a subliniat ca, incepand din 2014, vor fi introduse contractele individuale, iar datornicii vor putea fi debransati de la sistemul centralizat fara a fi afectati cei care isi achita la timp facturile. 

Administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, prezent la intalnire, a spus ca, pana in prezent, sute de actiuni aflate pe rolul instantelor impotriva datornicilor nu au avut nicio finalitate.

Totodata, Dumitrescu a precizat ca, dintre cele o suta de asociatii de proprietari existente in Suceava, doar 29 nu au datorii la intretinere, iar la cateva dintre acestea, unde majoritatea locatarilor sunt persoane varstnice, platile sunt la zi. 

sursa foto: adevarul.ro