SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 130, 12 SEPTEMBRIE 2014

Luptele pentru putere sunt in plina desfasurare. Boala lui Suleyman deterioreaza relatiile dintre frati. Baiazid si Cihangir ar fi de acord ca succesorul la tron sa fie Mustafa in timp ce Hurrem si mana sa dreapta, Rustem, urzesc planuri pentru a-i intari puterea lui Selim.

Mustafa afla de inrautatirea starii de sanatate a lui Suleyman si intelege ca la palat incep sa se urzeasca planuri.

Hurrem intelege ca Mustafa reprezinta cel mai mare periciol, in cazul in care marele sultan va muri. Pe langa ienicerii care ii erau credinciosi, Mustafa se bucura de sprijinul fratilor Baiazid si Cihangir dar si surorii Mihrimah.

Rustem il cheama la palat pe Mustafa insa, cum era de asteptat, planuise un atentat pe drum care insa da gres.

Mustafa ajunge la palat si isi vede tatal cu sanatatea subreda. Ienicerii ii sunt alaturi si intra in conflict cu printul Selim, vazut ca un mare adversar al lui Mustafa.

Suleyman este din ce in ce mai bolnav. Febra nu scade si medicii iau hotararea de a-l inbaia intr-o cada plica cu apa si gheata.

Suleyman are halucinatii insa Hurrem si medicii sunt in continuare optimisti.

Selim incearca sa-l intoarca pe Baiazid impotriva lui Mustafa spunandu-i ca daca acesta va ajunge sultan, amandoi vor fi dati pe mana ienicerilor.

Rustem nu mai este in gratiile sultanei Hurrem. Poarta o discutie aprinsa cu aceasta in care o sfatuieste sa accepte ca Mustafa este principalul candidat la tron.

Incepe un nou razboi fratricid. Mustafa se cearta cu Mihrimah pe tema luptei pentru tron. Mihrima este sigura ca odata ajund sultan, Mustafa ii va ucide fratii dar si pe a desi Mustafa a negat vehement acest lucru.

Surprinzator, Suleyman isi revine din agonie si doreste sa arate lumii intregi ca si-a recapatat puterile si ca el este in continuare cel mai puternic barbat al imperiului.

Apele se linistesc la palat si Mustafa se reintoarce in seraiul sau de la Amasya.

Anii trec insa ura lui Hurrem fata de Mustafa devine din ce in ce mai mare. Impreuna cu Mihrimah si Rustem planuiesc lovitura decisiva asupra printului. Il influenteaza pe Suleyman sa reinceapa un razboi impotriva Persiei insa, pe de alta parte, ticluesc o scrisoare ca si cum ar fi trimisa de Mustafa sahului Persiei prin care anunta ca vrea sa-l detroneze pe sultan.