SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 131, 17 SEPTEMBRIE 2014

Boala marelui sultan Suleyman pare a-i grabi sfarsitul. In aceste conditii, lupta pentru putere se inteteste la palat, venirea lui Mustafa fiind vazuta ca o amenintare la adresa printului Selim.

Singura persoana care crede in continuare cu tarie in videcarea sultanului este Hurrem. Aceasta poarta mai multe discutii in contradictoriu cu Rustem si cu alti apropiati ai sai care ii cereau sa ia o decizie finala in ceea ce priveste numirea urmasului la tron, in opinia lor, zilele lui Suleyman fiind numarate.

Moartea sultanului este dorita chiar si de Mahidevran, mama lui Musdtafa, cea care doreste trecerea in nefiinta a lui Sukeyman cu gandul ca fiul ei ii va succeda la tron.

Ca prin minune Suleyman isi revine din boala spre uimirea tuturor. Ii cere lui Hurrem sa ii povesteasca tot ce s-a intamplat importnat la curte atata timp cat el nu a fost in simtiti. Afla de amploarea luptelor pentru putere desfasurate in spatele lui.

Devine si mai crud si acest lucru il demonstreaza inca de la primele masuri pe care le ia. Primul vizat este comandatul ienicerilor, cel care indraznise sa scoata sabia pentru a-l ameninta pe printul Selim.