SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 135, 2 OCTOMBRIE 2014

Suleyman trece prin momente de groaza. Coplesit de durere, strange in brate trupul neinsufletit al lui Mustafa. Gaseste in interiorul hainelor fiului sau biletul pe care Mustafa il scrisese inainte de a intra in tabara sultanului. Textul scrisorii il rascoleste si mai mult pe Suleyman deoarece Mustafa se jurase pe copiii lui ca niciodata nu a uneltit impotriva sultanului.

Tensiunea pune stapanire pe tabara. Ienicerii sunt pe punctul de a se rascula, Cihangir isi acuza tatal ca l-a mintit spunandu-i ca nu-l va executa pe Mustafa iar Baiazid ii aduce mai multe reprosuri mamei sale, Hurrem.

Indurerat, Suleyman hotaraste ca fiul sau sa fie inmormantat la Bursa. Intentioneaza sa-l execute pe Rustem insa in ultima clipa se razgandeste. Il inlocuieste totusi in functia de mare vizir cu Kara Ahmet.

Mihrimah se simte vinovata pentru uciderea fratelui sau vitreg. Poporul considera ca vinovata morala pentru toate cele intamplate este Hurrem, motiv pentru care protesteaza impotriva acesteia, la fiecare ocazie oferita.

Cihangir refuza sa mai comunice cu parintii lui. Sultanul are viziuni cu imaginea lui Mustafa de cand era copil in timp ce Hurrem regreta turnura pe care au luat-o lucrurile.