SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 136, 3 OCTOMBRIE 2014

Cihangir continua sa refuze sa-si reia viata obisnuita. Nu mananca, nu se hidrateaza si nu vrea sa comunice cu familia lui, considerandu-l vinovat pe tatal sau de moartea lui Mustafa.

Din porunca sultanului, Mihrunisa este despartita de printul Mehmet, fiind anuntata ca nu-si va mai vedea niciodata fiul.

Starea de sanatate a lui Cihangir este din ce in ce mai precara. Medicii nu exclud un sfarsit tragic al printului si il informeaza de acest lucru pe marele sultan.

Rustem si Mihrimah se ascund la Uskudar insa li se ia urma de catre Atmaca, slujitorul credincios al printului Mustafa.

La palat lucrurile sunt din ce in ce mai sumbre. Cihangir este pe moarte si Hurrem se asteapta, in curand, sa inceapa lupta pentru tron intre Selim si Biazid.

Trupe de ieniceri si razvratiti ataca resedinta de la uskudar pentru a-i captura pe Rustem si Mihrimah. Cei doi sunt salvati in ultimul moment de printul Baiazid care ii duce in Capitala.

Inevitabil, printul Cihangir moare in urma unei supradoze de opium, sub ochii tatalui lui. Moartea acestuia nu este decat un nou pretext de cearta in sanul familiei regale.

Suleyman traieste in izolare, cuprins de remuscari pentru toate evenimentele.

Mihrunisa merge la Istanbul cu gandul de a o ucide pe sultana Hurrem considerata vinovata pentru moartea sotului ei si rapirea lui

Mehmet insa sfarseste prin a-si lua singura viata pe coridoarele palatului.

Suleyman merge la Amasya si petrece o perioada in camera lui Musfata.

Hurrem se intalneste din nou cu Mahidevran si se iau la bataie ca in tinerete, de data asta pentru moartea lui Mustafa. Sumbul o scoate pe
sultana din mainile lui Mahidevran. Kara Ahmet il informeaza pe Rustem ca trebuie sa paraseasca palatul si pretinde ca acesta ar fi un ordin venit de la Suleyman. Rustem atunci ii impartaseste lui Mihrimah toate cele si ii propune sa actioneze doar ei doi, pentru ca restul, inclusiv Hurrem, sunt afectati psihic de ultimele evenimente. 

Huricihan afla ca intriga in care a fost atrasa este “opera” lui Nurbanu. Atunci merge in harem si o intreaba pe Nurbanu cine-i ea sa raspandeasca barfe? Venetiana raspunde semet ca este mama celor 4 copii ai printului Selim si ca are dreptul sa-i spuna sultanului ca fiul lui, Baiazid, este casatorit. Huricihan o palmuieste auzind asa ceva. Fatma insa, intervine si cele doua se despart. 
Atmaca il ataca pe Rustem dar pana la urma va trebui sa se multumeasca doar cu prinderea lui Sinan. Acesta va muri aproape sub ochii fratelui sau. Hurrem ii cere lui Selim sa nu dezvaluie casatoria lui Baiazid catre Suleyman pentru ca acesta sa nu aiba aceeasi soarta ca Mustafa, nefiind sigura ca Selim era raspunzator pentru venirea lui Huricihan la palat. Selim insista ca dimpotriva, sultanul trebuie sa stie despre un asa lucru, ceea ce-l enerveaza pe Baiazid care uzeaza de puterea lui ca regent si ii porunceste fratelui lui sa paraseasca palatul.

Inainte de a face asta, Selim o intreaba pe Hurrem daca-l mai sustine, dar ea raspunde ca sprijinul i-a fost oferit doar impotriva lui Mustafa. Atunci printul merge la Kara Ahmet sa-l anunte ca-i sta alaturi mai ales daca vor reusi sa-l acuze pe Baiaizd de revolta din Rumelia.