SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 137, 9 OCTOMBRIE 2014

Dupa ce i-a salvat pe sora sa Mihrimah si pe sotul acesteia Rustem, din mana razvratitilor, printul Biazid ii duce la palat. Contestatarii vor pedepsirea aspra a lui Rustem insa Baiazid le raspunde ca fostul mare vizir a fost sanctionat prin demitere insa fiind ginerele dinastiei nu i se poate face mai mult.

Aduce in discutie dorinta printului Mustafa de a nu se varsa sange si, in cele din urma, razvratitii se imprastie unul cate unul.

Printul Cihangir continua sa-si amageasca durerea cu doze din ce in ce mai mari de opium. Intr-un moment de aparenta revigorare, printul merge cu Suleyman la o scurta plimbare aratandu-i, in padure, un loc in care a spus ca-l asteapta pe fratele sau, Mustafa.

Supradozele aveau insa sa-i fie fatale lui Cihangir care moare chiar sub ochii tatalui sau. Hurrem este chemata de urgenta in tabara militara. Are loc o scena dramatica in care mama isi plange fiul decedat.

Inmormantarea lui Cihangir nu este decat un nou pretext de infruntare intre printii Baiazid si Selim. Toata lumea intelege ca lupta pentru putere a inceput acum, cu adevarat.

Incepe sa creasca rolul sotiei lui Nurbanu, sotia lui Selim. Ea este cea care ar face orice pentru ca printul Selim sa fie urmatorul sultan.

Afla de casatoria lui Baiazid cu Huricihan si planuieste sa foloseasca aceasta informatie ca arma in lupta pentru suprematie.

In timp ce marele sultan Suleyman se retrasese in izolare, Nurbanu incearca sa atraga de partea sotului sau si sprijinul sorei Mihrimah.

La palat are loc un nou episod tensionat. Mihrunisa, sotia printului Mustafa, ajunge in fata sultanei Hurrem si o ameninta cu moartea drept pedeapsa pentru uciderea sotului ei si rapirea fiului. Sfarseste insa prin a se sinucide in fata tuturor celor prezenti.

Printul Baiazid aude ca sahul Persiei vrea sa faca pace si incepe sa inteleaga ca razboiul impotriva lui era doar un pretext pentru executia lui Mustafa. Kara Ahmet il anunta pe print ca un rasculat care se da drept Mustafa a reusit sa stranga o armata de 5000 de soldati.

Selim continua insa sa ademeneasca oameni de partea lui. Ultimul pe lista este Kara Ahmet care accepta sa-l slujeasca.

Hurrem isi sfatuieste fiul s-o determine pe Huricihan sa nu spuna ca e sotia lui si sa plece cat mai repede la Kutahya. Tot discutand amandoi, mama si fiu, ajung la concluzia ca intriga trebuie sa vina din partea lui Selim, desi numai Baiaizd este convins de acest adevar. La un moment dat Hurrem se intalneste din nou cu Mahidevran si se iau la bataie ca in tinerete, de data asta pentru moartea lui Mustafa.

Sumbul o scoate pe sultana din mainile lui Mahidevran. Kara Ahmet il informeaza pe Rustem ca trebuie sa paraseasca palatul si pretinde ca acesta ar fi un ordin venit de la Suleyman. Rustem atunci ii impartaseste lui Mihrimah toate cele si ii propune sa actioneze doar ei doi, pentru ca restul, inclusiv Hurrem, sunt afectati psihic de ultimele evenimente.