SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 138, 10 OCTOMBRIE 2014

Nurbanu se hotaraste sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a-l apropia tot mai mult pe sotul ei, printul Selim, de tron. Nurbanu incearca sa o convinga pe Mihrimah sa-i sustina, aducand in sprijin promisiunea sultanei Hurrem ca il va ajuta si ea pe Selim.

Moment dramatic pe holurile seraiului. Mihrunisa intra in palat inarmata, cu gandul de a o ucide pe Hurrem, drept pedeapsa pentru moartea lui Mustafa si rapirea micului print Mehmet.

Sfarseste insa prin a se sinucide in fata sultanei, nu inainte de a-i prevesti vremuri sumbre, in viitorul nu foarte indepartat.

Sultanul Suleyman se hotaraste sa stea o perioada la Amasya unde se intalneste cu Taslicali, garda de corp a printului Mustafa. Il elibereaza din functie si ii ureaza sa aiba succes in activitatea de poet.

Baiazid afla vesti care demonstreaza ca moartea printului Mustafa a fost doar rezultatul unui complot. Selim se pregateste intens pentru lupta decisiva pentru locul de print mostenitor.

Reuseste sa si-l apropie pe Kara Ahmet, noul mare vizir al imperiului.

La un moment dat Hurrem se intalneste din nou cu Mahidevran si se iau la bataie ca in tinerete, de data asta pentru moartea lui Mustafa.

Sumbul o scoate pe sultana din mainile lui Mahidevran. Kara Ahmet il informeaza pe Rustem ca trebuie sa paraseasca palatul si pretinde ca acesta ar fi un ordin venit de la Suleyman. Rustem atunci ii impartaseste lui Mihrimah toate cele si ii propune sa actioneze doar ei doi, pentru ca restul, inclusiv Hurrem, sunt afectati psihic de ultimele evenimente.

Huricihan afla ca intriga in care a fost atrasa este “opera” lui Nurbanu. Atunci merge in harem si o intreaba pe Nurbanu cine-i ea sa raspandeasca barfe? Venetiana raspunde semet ca este mama celor 4 copii ai printului Selim si ca are dreptul sa-i spuna sultanului ca fiul lui, Baiazid, este casatorit. Huricihan o palmuieste auzind asa ceva. Fatma insa, intervine si cele doua se despart.

Atmaca il ataca pe Rustem dar pana la urma va trebui sa se multumeasca doar cu prinderea lui Sinan. Acesta va muri aproape sub ochii fratelui sau. Hurrem ii cere lui Selim sa nu dezvaluie casatoria lui Baiazid catre Suleyman pentru ca acesta sa nu aiba aceeasi soarta ca Mustafa, nefiind sigura ca Selim era raspunzator pentru venirea lui Huricihan la palat. Selim insista ca dimpotriva, sultanul trebuie sa stie despre un asa lucru, ceea ce-l enerveaza pe Baiazid care uzeaza de puterea lui ca regent si ii porunceste fratelui lui sa paraseasca palatul. inainte de a face asta, Selim o intreaba pe Hurrem daca-l mai sustine, dar ea raspunde ca sprijinul i-a fost oferit doar impotriva lui Mustafa. Atunci printul merge la Kara Ahmet sa-l anunte ca-i sta alaturi mai ales daca vor reusi sa-l acuze pe Baiaizd de revolta din Rumelia.

Huricihan, desi nu-l poate suferi pe Rustem, recunoaste ca el l-a sustinut si il sustine pe Baiazid pentru tron. Suleyman este inca la Amasya, sub ingrijiri medicale, dar hotaraste ca e vremea sa se pregateasca pentru a reveni in capitala. Rustem ii dezvaluie lui Baiazid ca desi a trecut peste moartea fratelui sau, Sinan, nu va avea liniste pana nu-l omoara pe Atmaca. Dupa aceea discuta despre inabusirea revoltei din Rumelia si prinderea falsului Mustafa. Desi Hurrem doreste unitate in familia ei, Baiazid si Selim, care nu s-au inteles niciodata, sunt mai inamici decat oricand si la un moment dat Baiazid il alunga pe Selim din palat, insa el ramane, desi se straduieste sa nu mai dea ochii cu fratele sau, asteptand revenirea sultanului in capitala. Atmaca vine sa-l slujeasca pe Baiazid asa cum i-a promis printului Mustafa ca va face. Dar stie ca Rustem este implicat in executia acestuia si ii spune lui Baiaizd ca nu va avea liniste pana nu-l vede pe Rustem mort. Baiaizd ii spune lui Atmaca despre Rustem ca il sustine si ca are nevoie de el, si-l pune sa aleaga intre a-i fi loial lui si sustinatorilor lui sau a-l omori pe Rustem. Dupa cateva zile, Atmaca ii jura supunere lui Baiazid.