SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 139, 16 OCTOMBRIE 2014

Sultana Hurrem incearca sa-i demostreze lui Suleyman ca desemnarea lui Selim ca print mostenitor este o eroare. Hurrem intelege ca optiunea sultanului a fost influentata de zvonurile conform carora Baiazid ar fi dat bani rasculatilor. Sultana afla ca banii au fost trimisi din interiorul palatului ceea ce nu s-ar fi putut intampla fara ajutorul lui Ahmet Pasa.

Suleyman incepe si el sa faca cercetari in acest sens si descopera ca Mahidevran este cea care i-a finantat pe rebeli. Dispune confiscarea averii acesteia, exceptie facand palatul de la Bursa. unde va locui pentru tot restul vietii.

Tensiune cuprinde din nou culoarele palatului in cautarea tuturor personajelor care au sprijinit cu ani rascoala. Concluziile sunt ca Mahidevran a fost influentata in mare parte de printesa Fatma.

Se pare insa ca si Selim este implicat in urzeli, printul dand bani rasculatilor insa creand impresia ca acestia au provenit de la Baiazid.Hurrem il cearta pe Selim pentru toate aceste comploturi insa acesta riposteaza spund ca nimic nu va mai fi ca ineinte de moartea lui Mustafa si ca el este decis sa castige lupta pentru tron.

Rivalitatea dintre Hurrem si Fatma capata amploare. Sora sultanului face cateva schimbari la palat, fara acorul lui Hurrem. Mai mult decat atat, organizeaza o petrecere in cinstea printului Selim. Hurrem o acuza insa pe Fatma ca incearca sa-i dezbine pe cei doi frati ramasi in viata: Selim si Baiazid.

Printre atatea certuri are loc si un eveniment emotionant: ceremonia de circumcizie a lui Murat, fiul lui Selim.
Baiazis si Rustem incep sa starnga detalii despre finatarea rasculatilor. Din aproape in apropae se descopera ca Ahmet Pasa, mare vizir al Imperiului, modificare taxele din Egipt doar pentru ca suma de bai ramasa in plus sa fie trimisa rebelilor. Era modul prin care Ahmet Pasa vroia sa razbune moartea lui Mustafa.