SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 140, 17 OCTOMBRIE 2014

Marele sultan Suleyman nu este de acord cu felul in care printul Baiazid a decis sa procedeze in cazul inabusirii rascoalei. Din punctul sau de vedere, singura pedeapsa posibila pentru un tradator este moartea si nu clementa.

Apare un conflict deschis intre Suleyman si Baiazid, aparand chiar zvonuri conform carora printul va fi executat pentru tradarea de a nu fi executat ordinele sultanului.

Hurrem incearca sa restabileasca increderea lui Suleyman in privinta lui Baiazid insa fara sorti de izbanda. Suleyman isi cheama fiul in iatac pentru a discuta problemele aparute.

Baiazid recunoaste ca nu i-a taiat capul falsului Mustafa deoarece intre timp venise Mehmet Pasa si inabusise rascoala. Suleyman il atentioneaza pe Baiazid ca il cruta pentru moment insa nu este de acord ca a inceput sa actioneze precum fratele sau Mustafa, preconizatul sfarsit fiind acelasi: moartea.

Intre timp apare si Selim si inevitabil Suleyman face comparatia intre ei. Ii anunta ca nu a decis care ii este urmasul la tron insa, dezamagit de comportamentul lui Baiazid, ar fi tentat sa il aleaga pe Selim.

In timp ce Nurbanu si Selim jubileaza, Baiazid imbracat ca un om obisnuit se intalneste in piata cu Rustem si Atmaca spunandu-le ca Suleyman l-a alungat din rai la fel cum a facut si cu Mustafa si ca a anuntat ca-l sustine pe Selim ca succesor la tron. Acestea fiind zise, singura cale ramasa este sa fie impotriva sultanului si a fratelui sau mai mare. Apoi ii intreaba pe cei doi daca si ei sunt de aceeasi parere, si ambii raspund ca se afla de partea lui.

Hurrem il cauta pe Baiaizid si afla de la Sumbul ca a iesit dupa incidentul cu Suleyman. Cum sultanul nu vrea sa primeasca pe nimeni,

Hurrem ii scrie o scrisoare in care iti exprima credinta ca desemnarea lui Selim drept succesor la tron este o regretabila eroare, fie si pentru ca traditia otomana nu mentioneaza asa ceva, ci succesorul se remarca in lupta fratricida. Mai tarziu mama si fiu se intalnesc iar

Baiaizd ii spune sultanei Hurrem ca s-a raspandit barfa ca el ar fi dat aur rebelilor si chiar ar fi pornit rebeliunea, iar Suleyman e inclinat sa creada acest lucru. Rustem incearca sa afle cine a trimis aur rasculatilor si gaseste ca aurul a fost trimis din interiorul palatului, ceea ce nu s-ar fi putut intampla fara suportul lui Ahmet Pasa.

Despre acelasi lucru discuta si Suleyman cu Sokollu in cabinet, insa Sokollu sustine ca Mahidevran ar fi trimis bani rebelilor si falsului Mustafa la Edirne. La cererea sultanului, Sokollu aduce drept dovada un document prin care Mahidevran lasa la indemana rebelilor pamanturile ei din Edirne sa le foloseasca dupa bunul plac. Atunci sultanul il imputerniceste pe Sokollu sa-i confiste sultanei Mahidevran totul in afara de palatul din Bursa unde va locui pentru tot restul vietii si sa-i sisteze veniturile anuale de la buget.

Acum toata lumea incearca sa afle cine se face vinovat de sustinerea rebelilor. Hurrem il incolteste pe Kara dar crede ca si Fatma poate fi implicata, Rustem il banuieste pe Ahmet pasa si il ameninta ca degeaba a expus-o pe Mahidevran, ca nu va scapa de consecinte. Pe de alta parte marele vizir Kara, o cearta pe sotia lui, pe Fatma, ca i-a bagat pe amandoi in flacari, dar Fatma este multumita ca Mustafa din ceruri este razbunat, fie si partial.

Hurrem afla ca si Selim era implicat in povestea cu rebelii, in asa fel incat vina sustinerii acestora sa cada pe Baiazid. Sultana il dojeneste si ii spune ca in nici un caz nu trebuia sa faca asa ceva pentru ca Baiaizd nu-i doreste lui, fratelui lui, moartea. Dar Selim ii aminteste mamei sale ca a vazut trupul mort al lui Mustafa si al lui Cihangir si toate astea din vina lui Suleyman si a ei, din cauza lumii nedrepte in care traiesc cu totii si ameninta ca va face orice ca sa-si atinga scopul pt ca oricum nimic nu va mai fi ca inainte.

Selim se duce apoi la Kara si ii reproseaza ca a facut anumite fapte fara stirea lui si ca daca va fi nevoie, ii va distruge si pe el, si pe Mehmet pasa si pe Fatma. Baiaizd si el cu Atmaca incearca sa afle adevarul si prind pe cineva care ar fi trimis aur rebelilor dar acesta este omorat cu o sageata chiar inainte sa mai poata vorbi ceva catre Hussein, Atmaca si Baiazid. in harem Fatma face niste schimbari neautorizate de Hurrem si chiar pune de o petrecere, chipurile in onoarea anuntului facut de sultan ca-l desemneaza ca succesor pe Selim. Atunci Hurrem o acuza cu usurinta pe Fatma ca vrea sa-i dezbine pe cei doi printi.

Baiazid iese in gradina sa-l invete pe fiul sau sa traga cu arcul, dar tot acolo il gaseste pe Murat, fiul lui Selim si sta de vorba cu el. Pe terasa, Suleyman vorbeste cu Ferhat aga si afla ca egiptenii s-au rasculat fara ca motivul nemultumirilor sa fie taxele. Atunci se banuieste ori ca Ahmet pasa a fost mintit, ori ca Ahmet insusi face un joc anume. Apoi vede cum Rustem se cearta cu marele vizir. Dupa aceea pleaca de pe terasa si isi petrece timpul in compania lui Murat si a celor trei fete ale lui Selim. in curand va avea loc ceremonia de circumcizie a tanarului Murat.