SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 141, 23 OCTOMBRIE 2014

Suleyman afla de la Ferhat Aga de rascoala egiptenilor si incearca sa dea un sens evenimentelor. Isi da seama ca Ahmet Pasa ascunde mai multe informatii decat cele pe care i le-a oferit lui.

In valtoarea evenimentelor neplacute de la palat, are loc si un eveniment fericit: circumcizia tanarului Murat, fiul lui Selim.

Suleyman il cheama la el pe Rustem si ii cere sa-i spune tot ceea ce stie despre rascoala falsului Mustafa si despre miscarile sociale din Egipt. Rustem il aduce in fata sultanului pe Lufti, secretarul, care recunoaste ca diferenta de bani dintre taxele din Egipt si cifrele oficiale ajunsesera la rasculatii falsului Mustafa, din ordinul lui Ahmet Pasa, marele vizir.

Gasit vinovat, Ahmet Pasa este destituit si apoi executat din porunca lui Suleyman. Hurrem ii duce bucuroasa vestea printesei Fatma, dupa ce luni bune suportase ofensele acesteia. Suleyman decide sa-l repuna in functia de mare vizir pe Rustem.

Razboiul pentru putere le atinge si pe sotiile celor doi printi. Hurichan si Nurbanu se bat dupa ce sotia lui Baiazid a amenintat ca va da in vileg legatura amoroasa dintre sotia lui Selim si Gazanfer.

La un moment dat familia regala este surprinsa intr-o ipostaza elocventa pentru realitatea din serai: Suleyman si Selim privesc impreuna lumea de pe terasa in timp ce Baiazid sta alaturi de Hurrem, in camera mamei sale.

Nurbanu o loveste pe Hurichan cu un sfestnic in cap si aceasta cade lesinata la pamant. Tensiunea invaluie din nou seraiul. Hurrem afla de la medici ca Hurichan nu a lesinat accidental ci in urma unei lovituri puternice.

Baiazid gaseste la locul incaierarii cercelul lui Nurbanu si totul devinde foarte evident pentru toata lumea.

Suleyman il pune pe Rustem sa o anunte pe Mahidevran ca i s-au sistat veniturile de la visteria palatului imperial. Mama printului Mustafa refuza insa sa se conformeze poruncii de a o marita pe NergisSah, fiica lui Mustafa, cu beylerbei-ul din Anadolu.

Selim descopera vanatai pe corpul sotiei sale si intelege ca ea este cea care a lovit-o pe Hurichan. Nurbanu ii spuune insa ca ea doar s-a aparat deoarece Hurichan, suparata pe ea ca are mai multi copii, o lovise prima.

Selim se gandeste la urmarile pe care le vor avea evenimentele si isi cearta sotia pentru ca i-a pus pe amnadoi intr-o situatie foarte delicata.