SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 143, 30 OCTOMBRIE 2014

Hurrem raspunde evaziv la intrebarea pusa de sultan referitoare la moartea printului Mustafa. Ii da de inteles ca el este singurul mare raspunzator pentru decizia luata insa apreciaza ca a facut ceea ce trebuia.

Dilsah atenteaza la viata lui Nurbanu in momentul in care sotia lui Selim facea baie. Nurbanu este salvata de Gazanfer insa, surprinzator, acesta este certat de Selim si Fahrie pentru ca a indraznit sa intre in harem.

Se nasc mai multe variante in ceea ce priveste atentatul asupra lui Nurbanu. Aceasta banuieste ca Hurrem nu o mai vrea in viata si ca i-a dat ordin lui Dilsah, prin intermediul lui Fahrie, sa o omoare.

Selim isi pastreaza totusi increderea in mama lui si, mai mult, o pune chiar pe Fahrie sa aiba grija de sotia sa.

La palat, Suleyman incearca sa gaseasca o inlocuitoare in harem pentru Fahria. Fatma i-o propune pe Melek insa marele sultan o alege in pozitia de trezorier sef pe Gulfem, propusa de Hurrem, prin intermediul lui Sumbul.

Nelinistea cuprinde palatul in momentul in care printesa Mihrimah isi anunta apropiatii ca are o eczema foarte vizibila pe piept si pe spate, o boala ciudata si necunoscuta medicilor de la curte.

Selim intentioneaza sa-l alunge pe Gazanfer insa se loveste de opozitia sotiei sale care, mai mult, afirma raspicat ca o banuieste pe Hurrem ca a vrut sa o omoare.

In serai se cauta solutii pentru vindecarea printesei Mihrimah. La un moment dat, Suleyman apeleaza, in aceasta problema, la Pedro, un doctor propus de Sokollu.

Rustem il alunga insa pe acest Pedro, inainte sa o consulte pe Mihrimah. De sanatatea printesei se ocupa un medic-femeie care ii administreaza un unguent.

Boala de care sufera Mahidevran ramane deocamdata fara leac. Baiazid incepe sa-si revina incet dupa moartea sotiei sale. Descopera chiar ca una dintre slujnicele lui, Defne, este indragostita de el.

Sumbul ii aduce sultanei Hurrem vestea proasta ca Fahrie n-a reusit s-o omoare pe Nurbanu care a fost salvata in ultima clipa. Hurrem intelege ca Nurbanu se va folosi de acest incident ca sa-l influenteze pe Selim impotriva ei. Sultana iese din palat intr-o trasura si ajunge la prezicatoare.

Intre timp, in piata, cativa agitatori striga in gura mare ca sultana Hurrem vrajitoarea rusoaica, ucigasa printului Mustafa se afla in bazar.

Prezicatoarea incepe sa spuna ca Mihrimah se va vindeca, dar se aud vocile oamenilor care se revolta impotriva sultanei Hurrem, care apoi incep sa arunce cu pietre in geamurile casei femeii. Hurrem isi da imediat seama ca stirea despre venirea ei in aceasta casa nu putea fi aflata decat din palat. in foarte scurt timp vestea ajunge la Suleyman, care porunceste sa-i fie adus calul.