SULEYMAN MAGNIFICUL EPISODUL 144, 31 OCTOMBRIE 2014

Imprumutul pe care Baiazid il astepta dinspre Rustem nu mai ajunge deoarece transportul cu valori fusese jefuit de o banda de hoti. La palat, Hurrem il instiinteaza pe Suleyman ca Fatma este raspunzatoare pentru mica revolta din piata.

Fatma neaga acuzatiile sultanei insa, aflata fata in fata cu Suleyman, ii reproseaza mortile provocate direct sau indirect de marele sultan.

Suleyman recunoaste ca Hurrem a fost singura persoana care i-a fost loiala pe tot parcursul domniei lui spre deosebire de multi apropiati care doreau sa-i uzurpe tronul.

Baiazid si Atmaca afla ca seful talharilor care au furat aurul fusese tocmit de printul Selim.

Hurrem obtine o noua victorie: Fatma paraseste definitiv palatul astfel incat singura problema a sultanei ramane Nurbanu si dorinta ei de a-si pune sotul pe tronul imperial.

Doctorul Pedro ajunge in cele din urma la printesa Mihrimah si incepe sa o trateze personal. Baiazid ii trimite lui Selim capul sefului banditilor, insotit de mesajul clar ca nu-l mai recunoaste ca frate.

Suleyman face pasul decisiv pentru a se desparti de trecut. Arde scrisoarea lui Mustafa si inelul pe care printul il daruise lui Cihangir, cu o seara inaintea mortii.

Sultana Hurrem are un cosmar in care vede Istanbulul in flacari si incearca sa-l rastalmaceasca. Selim primeste pachetul trimis de Baiazid si se sfatuieste cu Nurbanu asupra actiunilor pe care trebuie sa le intreprinda pe viitor.

Baiazid ii povesteste lui Atmaca despre neintelegerile pe care le-a avut cu Selim inca de cand erau copii. Este insa nedumerit in legatura cu sursa informatiilor pe care fratele sau le-a avut despre transportul de aur.

Selim o acuza pe Nurbanu pentru ruptura dintre el si Baiazid insa sotia lui ii reaminteste ca traditia a demonstrat ca lupta pentru tron nu a tinut niciodata cont de relatiile de rudenie.

Mihrimah este tratata in continuare de Pedro insa Rustem este din ce in ce mai suspicios asupra medicului spaniol.

Nurbanu planuieste in umbra lovitura decisiva pentru Baiazid. Se consulta cu Gazanfer si in cele din urma opteaza pentru utilizarea otravii.

Mihrimah da primele semne de vindecare si Rustem considera ca a venit momentul sa scape de medicul Pedro.

Nurbanu continua cu planurile sale. Ticlueste ca o servitoare sa moara otravita dupa ce a gustat din mancarea lui Selim. Da vina pe Baiazid si isi convinge sotul ca a venit momentul sa scape definitiv de fratele sau.

Selim trimite porunca Defnei sa-l omoare pe Baiazid in cel mai scurt timp posibil. Intre timp, Baiazid se simtea din ce in ce mai apropiat de Defne si, in urma unor greturi avute de aceasta banuieste ca aceasta a ramas insarcinata.

Selim se razgandeste referitor la atentatul asupra fratelui sau insa Nurbanu trimisese deja ordinul cu executia printului.

Hurrem se intalneste cu Suleyman la Edirne si amandoi incearca sa se impace si sa-si aminteasca de cat de mult s-au iubit. Petele lui Mihrimah se muta in partea de jos a corpului iar ea il recheama pe Pedro fara sa-i mai spuna lui Rustem, si il pune sa-si scoata legatoarea de la ochi sa o examineze asa cum trebuie. Gracia il informeaza pe Suleyman despre regele Carol al V-lea si starea sanatatii lui care se inrautateste si ca ar vrea sa lase tronul lui Ferdinand si lui Philip. Dupa ce mai discuta politica, Gracia ii cere protectie lui Suleyman.

Scrisoarea lui Lala de la Manisa catre capitala este trimisa la Edirne si ajunge la Hurrem. Dupa ce o citeste, se hotaraste sa plece la Selim, dar il minte pe Suleyman ca ar fi bolnav Murat si ca ea trebuie sa mearga sa vada despre ce este vorba.